Dark Side Club a könyvtárban

20121108-1.jpgA Solymár Imre Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában egyre nagyobb sikerrel mûködik a Dark Side Club. Létrehozásához az adta az ötletet a gyermekkönyvtárosoknak, hogy a tinédzser olvasók igen nagy számban kezdték el kölcsönözni a Könyvmolyképzõ Kiadó Vörös Pöttyös sorozatának könyveit. A szakemberek úgy látták, érdemes lenne megpróbálni ezeknek a misztikus, olykor félelmetes, olykor romantikus regényeknek az olvasóit egy klub formájában összehozni. A XII. Völgységi Könyvfesztiválon ünnepélyes keretek között meg is alakult a klub egy író-olvasó találkozó keretében, ahol Szurovecz Kitti és Hujder Adrienn (Spirit Bliss) írónõk voltak a vendégek.

A nyári szünet után a klub mûködése felpezsdült. Elõször havonta, majd kéthetente, ma már hetente találkoznak a fiatalok. Számos közös pontot fedeztek fel egymásban. Mindenki nagyon szeret olvasni. Szinte mindenki ír is, néhányuk pedig rajzolásban tehetséges. A klubfoglalkozásokon szervezik a programjaikat, filmet néznek, közösségépítõ játékokat játszanak, vagy éppen kézmûveskednek.

20121108-2.jpgA következõ találkozón, november 15-én 3 klubtag könyvajánlót fog tartani a többieknek. December 3-án 15 órakor pedig Mark Wander (Csabai Márk), az Egy csibész naplója címû könyv szerzõje lesz a vendégük, a találkozóra minden érdeklõdõt szeretettel várunk. A klub nyitott, klubtagsági díj nincs, bárki bármikor csatlakozhat!