Az éter segítségével többször körülutazta a Földet

20121003-1.jpgA Hívogató hétfõ – Hétfõn hatkor (Ádám Sörözõ, Nagymányok, Petõfi S. u. 104.) következõ rendezvényét október 8-án, hétfõn 18 órakor tartjuk, amikor Hohl Árpád középiskolai tanár, rádióamatõr lesz a vendégünk.

Hohl Árpád Nagykanizsán született, Szegeden ismerkedett meg leendõ feleségével, hogy aztán Nagymányokon telepedjen le és Bonyhádon dolgozzon. Ez a sok helyszín talán csak a mi számunkra szokatlan, Árpád (lehet, hogy Magyarországot még nem, de) a Földet már párszor körülutazta. Persze nem valóságosan, hanem az éter segítségével.

A vele való beszélgetés során kiderül, hogy milyen életre szóló hatással volt rá egy híradós katona, hogyan lépett kapcsolatba például Norvégiával a régi, telefon és internet nélküli világban. Elmeséli azt is, hogy mi volt a Facebook akkori megfelelõje és szövõdtek-e barátságok néhány morzejel-váltás alapján; mi a leghihetetlenebb, legszomorúbb és legmulatságosabb történet, ami hobbija gyakorlása közben megesett vele.

Megtudjuk – tõle természetesen szaknyelven -, hogy mire jók a rádiós kütyük és a bigyók. Sõt, számítógépen versenyt is imitál, s láthatunk jó néhány fotót önmagáról, a családjáról és kedves elfoglaltságairól. De legfõképpen arra kapunk választ, hogy miért érzünk késztetést arra, hogy állandóan kommunikáljunk, olykor vadidegen emberekkel.

Te se hagyd ki a Hívogató hétfõt Hohl Árpáddal és V. Gänszler Beátával október 8-án, 18 órakor Nagymányokon az Ádám Sörözõben!