Stekly Zsuzsa akvarelljei a Sajtóház Galériában

20120830-1.jpgA bonyhádi alkotó, Stekly Zsuzsa 25 akvarellje lesz megtekinthetõ szeptember hónapban a szekszárdi Sajtóház Galériában. A tárlat kapcsán Stekly Zsuzsa így vall magáról: „Zománcmûves vagyok. Közel 40 éve a zománcozás teszi ki a mindennapjaimat és az ünnepeimet. Itt most a pihenésemet mutatom be. Jól esik néha a merev, szabályos rekesz zománcból kirándulni a finom, légies akvarell felé.

Nyári utazásaim során a kis vászontarisznyám kerül elõször a csomagba, amelyben az akvarellfestéshez szükséges eszközök vannak. Ahogy más megáll egy pillanatra és lefotóz valami számára érdekeset, én leülök és gyorsan festek egy akvarellt, csakúgy pihenésként, játszásiból, mert jól esik festeni.

Sokan legyintenek, á, akvarell, csak vízfesték, értéktelen. Szeretnék ezen a szemléleten változtatni. Egy szépen, igényesen tálalt lírai akvarell éke lehet bármilyen lakásnak, ha az avatott kéz munkája. Semmivel sem alsóbb rendû, mint az akril vagy olajfestmény, és mindez megfizethetõ áron.

Kérem, nézzék figyelmesen és befogadó szeretettel a nyári táborokban, vízparti kirándulásaim során készült impresszióimat!”