Az Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola sikere

Két korábbi diákját és tanárukat díszvacsorával fogadta a köztársasági elnök

Kiváló, nemzetközi szinten is elismert középiskolai matematikatanárok kezdeményezésének szervezeti hátteret és anyagi forrást biztosított a Pannon Egyetem Mûszaki Informatikai Kara 2001-ben, amikor megalapította az Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolát. Az iskola hatóköre ma már országos, sõt kiterjed a határon túli magyarlakta területekre is, gondozza és oktatja a matematikában kiemelkedõ tehetségeket. A középiskolás diákok számára a veszprémi és szolnoki központokban tartanak foglalkozásokat, az iskola vezetõje dr. Pintér Ferenc Rátz Tanár Úr díjas tanár. Az iskola az évek során jól mûködõ eredményes szervezetté, szakmai közösséggé vált.

Versenyeredmények és egyetemi sikerek is igazolják az iskola mûködését, a diákok sikeresek a hazai középiskolai tanulmányi versenyeken, nemzetközi diákolimpiákon, a korábbi diákok egyetemi szakmai sikerei is kiemelkedõek.

A közelmúltban Áder János köztársasági elnök díszvacsorán fogadta az iskola egyik alapítóját, dr. Katz Sándort, a Bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium kiváló tanárát és egykori tanítványait, Énekes Pétert és Köpenczei Gergõt, akik az Erdõs Iskola foglalkozásain alapozták meg tudásukat és az ISEF nemzetközi tudományos és innovációs versenyen 4. helyezést értek el májusban.

További információ:
Erdõs Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola

Dallos-Biró Viktória