Tánc a kánikulában

20120630-1.jpgA táncterem narancssárga függönyén is áthatoló napsugarak és a kánikula sem akadályozta abban a BONI tánctagozatának növendékeit, hogy hat napon át táncoljanak, a 4. osztályosoktól a középiskolásokig (alapfok második osztálytól a továbbképzõsökig). Azért pihenésre és regenerálódásra is jutott ideje a fiataloknak, de a napi többórás tanulás komoly megpróbáltatás, egyben nagy élmény volt a tábor résztvevõinek. Ugyanis a Nemzeti Tehetség Program pályázatán – „A tehetséges fiatalok felkészítését végzõ, kiváló programmal dolgozó alapfokú mûvészetoktatási intézmények támogatása” – elnyert 2,2 millió forint támogatásnak köszönhetõen egyhetes nyári tánckurzust és házi táncversenyt szervezhetett a BONI táncpedagógusa, Szarvas Szilvia.

20120630-2.jpgA program keretében lehetõségük nyílt olyan neves szakembereket bevonni a táncoktatásba, mint Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncmûvész, nívódíjas táncpedagógus, Szigeti Oktávia Harangozó-díjas táncmûvész, a Magyar Táncmûvészeti Fõiskola adjunktusa, Novák Tamás versenytáncos, társastánc pedagógus és még sokan mások.

20120630-3.jpgA támogatás 38 fõnek járt 4 csoportban: 1 társastáncos és 3 moderntáncos tehetséggondozós csoportban folyt a szakmai munka. A projektzáró rendezvényt, a házi táncversenyt Egyházaskozáron, a Szuppi erdei iskolában tartották június 23-án. Itt táborozó gyerekek és családjaik, valamint pedagógusok is részt vettek, így ez remek alkalom volt közösségépítésre és a partnerek közötti kommunikációra.

 

 

 

 

 20120630-4.jpgA BONI táncosa díjat minden évben a házi táncverseny keretében adják át olyan tánctagozatos diáknak, aki az elmúlt tanévben elért eredményeivel, szorgalmával példaként szolgálhat a többi táncosnak. A korábbi években Adorján Boglárka, Nier Janka, Glöckler Tamás és Kulcsár Csenge Kata voltak díjazottak. Idén egy csoport kapta a „BONI táncosa – a legeredményesebb csapat tagja” díjat: az idén mûvészeti alapvizsgázó A/6. évfolyam 11 táncosa. Ez a csoport négy éve minden évben több kategóriában országos elsõ helyezést tudott szerezni. Szarvas Szilvia kiemelte, hogy õk azok, akiknél szinte minden órán teljes létszámmal lehet dolgozni, mert egyszerûen nincs hiányzás. Szorgalmasak, kitartók, összetartóak és eredményesek. A csapat tagjai: Balogh Imola, Fenyvesi Fanni, Gergely Bence, Hohner Kata, Kulcsár Csenge Kata, Paksi Zsófi, Pusztai Eszter, Szõts Rita, Szuppáncsics Dorottya, Ujvári Bors Benedek, Weisz Gerda.

20120630-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A házi táncversenyen a koreográfiák mezõnyében összesen 10 produkció nevezett, szólókban és duettekben egyaránt gyönyörködhettek a jelenlévõk. Az improvizáció versenyben minden táborozó gyermek részt vett, sõt az óvodás családtagok is csatlakoztak a jó hangulatú megmérettetéshez. A szakmai zsûri építõ kritikával segítette a táncosok munkáját és elismerõen nyilatkozott a gyermekek alkotó és elõadó kreativitásáról.