Hívogató hétfõ Nagymányokon

Június 4-én, hétfõn 18 órakor Kriston-Bordi Zsuzsanna pedagógus, tankönyvszerzõ, quilling-technika oktató és dr. Kriston Vízi József játékkutató és –szakértõ, muzeológus lesz a vendége a nagymányoki Ádám Sörözõben indított Hívogató hétfõ – Hétfõn hatkor címû programsorozatnak.

Zsuzsanna a 21. századi oktatás elkötelezett híve, munkája során elõszeretettel használja a modern kor mûszaki vívmányait. A Mozaik Kiadó szerzõje és szerkesztõje, a quilling technika szerelmese. Mindemellett fiús anyuka, egy kutya és két cica vidám gazdája. Ha tudni szeretné, miképp lesz valakibõl tankönyvszerzõ, hogyan lesz egy papírcsíkból virág, no és egy romantikus megismerkedésbõl máig tartó szerelem és házasság – Zsuzsanna elbeszélésébõl megtudhatja.

József közel húsz évig volt a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Mûhely vezetõ munkatársa. A Kiss Áron Magyar Játék Társaság alapító tagja; többek között az Európai Tudományos és Mûvészeti Akadémia is soraiba invitálta. Számos tanulmány és könyv szerzõje, fõként a hagyományos és változó vidéki gyermekjátékokat vette sorra. Mint játékszakértõ szakértett magán játékkártya-, ördöglakat-, baba- és mackógyûjteményt is. Rendkívül színes egyéniség, kitûnõ és humorral alaposan megáldott elõadó. A konyhai falvédõkrõl és a madárijesztõ készítésrõl is sokat tud…

Ha eltöltene velük egy kellemes estét, szeretettel várják a szervezõk az Ádám Sörözõbe – egy csésze forró vagy jeges teára is!