Nagymányok: Matekguru Kárpát-medencei Csapatverseny I. hely!

Múlt héten Nyíregyházán lezajlott a Matekguru Kárpát-medencei csapatverseny országos döntõje. A versenyre 63 jelentkezõ csapatból a legjobb 13-at hívták meg. A két napon kemény megmérettetésen vettek részt a csapatok: az elsõ nap egy projektmunkát kellett megoldani az állatpark területén. Minden feladat, melyet itt kaptak, valamilyen állathoz kötõdõ matematikai-logikai feladat volt. Ez a projektmunka adta a versenyben szerezhetõ pontszámok felét. A második napon a tábor (Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ, Kis Vakond Tábor) területén kellett egy kétoldalas feladatsort megoldani a csapatoknak.

Összesítésben és feladatsoronként is a nagymányoki 5. osztály csapata – Feik Johanna, Gungl Brigitta, Ireczky Dániel és Melcher Márk – bizonyult a legjobbnak, õk állhattak fel a táborban a dobogó legmagasabb fokára!

Ezen a megmérettetésen még egy másik matematikai verseny, a Hétpróba csapatverseny eredményhirdetésére is sor került, melyet szintén – hibátlan megoldásokkal – a nagymányoki 5. osztályosok fent említett tanulói nyertek.

Nem csak az 5. osztályosok, hanem a többi évfolyam is szépen szerepelt a közelmúltban, április 28-án lezajlott Logikaverseny Országos döntõjében Budapesten. Ezen a versenyen 2-2 évfolyam versenyzõit együtt értékelik, tehát 1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. évfolyamot. Magától értetõdõen a kisebb korosztályba járó versenyzõk egy éves hátrányban vannak a magasabb korosztályba járókkal szemben.

A másodikos korosztályból Melcher Bálint 6. helyen végzett, negyedikesek közül Farkas Boróka 12. lett, míg az 5. osztályból Feik Johanna 5., Ireczky Dániel 6., Melcher Márk 10., és Gungl Brigitta 13. lett.