Évet értékeltek a bonyhádi polgárõrök

20120417-3.jpgÁprilis 13-án tartotta évértékelõ közgyûlését a Bonyhádi Polgárõr Egyesület a gimnázium pinceklubjában. Szõnyegi Csaba szolgálatvezetõ számolt be a 2011. évi tevékenységükrõl: összesen 123 alkalommal történt vezénylés, 2674 munkaórában. Az egyesület saját személygépkocsijával összesen 24.334 km-t tettek meg, továbbá civil autókkal kiküldetésben 5.105 km-t töltöttek járõrszolgálatban. Ez idõ alatt több alkalommal forgalmat irányítottak, részt vettek rendezvények, felvonulások biztosításában, valamint forgalomellenõrzésben a Mátrix Police rendszámfelismerõ eszközzel. A Nagymányoki, Kismányoki és Györei egyesületekkel megkötött együttmûködési megállapodást valós tartalommal töltötték meg, hiszen a 2011-es évben számos alkalommal közös szolgálatot láttak el. A bonyhádi polgárõrök a Tolna Megyei Rendõr Fõkapitányság felkérésére közremûködtek az M6-os autópályán végrehajtott teljes kitereléses razzia lebonyolításában is.

Az egyesület anyagi helyzetét és a 2012. évi költségvetési tervezetet László Krisztián elnök ismertette a jelenlévõkkel. A 2011-es év feladataihoz az anyagi hátteret biztosítani tudták, hiszen az önkormányzat ismét biztosította az egymillió Ft-os támogatást, míg a megyei szövetségtõl 600.000 Ft-ot kaptak. A folyamatosan emelkedõ üzemanyagárak miatt kiadásaik legnagyobb részét üzemanyag vásárlásra fordították annak ellenére, hogy a nyári, kora õszi idõszakban folyamatos gyalogos járõrszolgálatot is elláttak. A közgyûlés során elfogadták az új alapszabályt, mely a törvényi változások miatt volt szükséges.

A Bonyhádi Polgárõr Egyesület támogatói voltak a tavalyi évben: Bonyhád Város Önkormányzata, Országos Polgárõr Szövetség, Tolna Megyei Polgárõr Szervezetek Szövetsége, Bonyhádi Rendõrkapitányság, Fazekas autóbontó, és egyéb szponzorok.

20120417-4.jpgA közgyûlésen részt vett Potápi Árpád János, Bonyhád város polgármestere is, aki köszönetét fejezte ki a polgárõröknek, hogy évtizedek óta végzik önkéntes tevékenységüket, szabadidejüket, sokszor saját pénzüket feláldozva. Széles János, a Tolna Megyei Polgárõr Szövetség elnöke felszólalásában elmondta, hogy a polgárõrség az ország egyik legnagyobb civil szervezete, Tolnában közel kétezren tevékenykednek soraikban. A tavaly Tolna megyének jutó 26 millió Ft-os állami támogatásból tudtak 600 ezer Ft-ot biztosítani a bonyhádi egyesületnek. Dudás Zsolt, a Bonyhád Városi Rendõrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályának vezetõje is megköszönte a polgárõrök munkáját. Nagy segítség volt számukra a rendezvények biztosításánál a jelenlétük, akárcsak az idén megnyíló Atlasz Diszkó programjai idején.

Köszöntötték a 2011-ben legtöbb szolgálati órát vállaló bonyhádi polgárõrt, Klem Norbertet, és valamennyi polgárõr emléklapot vehetett át az egyesület 20. jubileuma alkalmából. A megyei szövetség nevében Széles János kiemelkedõ munkájáért díjazta Király Zoltánt (képünkön), illetve Szabó Melinda rendõr fõtörzsõrmestert.

20120417-5.jpg