Szavalat szülés közben

20120404-6.jpgA XXI. Mûvészeti Mûhely fiataljai középiskolások, és hetente több alkalommal is tartanak próbákat. Mint bevallották, nagy örömmel mennek az összejövetelekre, a tanítási órák után és az esti tanulás között így jó társaságban és hasznosan telik az idõ, sokat tanulnak vezetõjüktõl, a darabok rendezõjétõl, Franyó Róberttõl. Az eljátszandó darabokra is Franyó tesz javaslatot, a 20120404-5.jpgfiatalok pedig örülnek, hogy olyan irodalmi alkotásokat is megismerhetnek ezáltal, amelyekrõl a színjátszó csoporton kívül nem is hallottak.

Március 29-én a bonyhádi mûvelõdési központban léptek színpadra a színjátszók. Ez igazából Kató Hajnalka és Táibl Eszter felvételi vizsgára készülõ elõadása volt, azonban csapattársaik aktívan közremûködtek. Különös feladatokat kaptak a lányok, mert valljuk meg õszintén, nem gondolunk arra egy szülés vagy egy tornagyakorlat bemutatása közben, hogy szavaljunk – a közönség most viszont tanúja lehetett, hogy ez is megoldható feladat egy színjátszónak.

20120404-7.jpgMárcius 30-án a városi könyvtárban „Sírnak-e lelkek a pányván…?” címmel versszínházi elõadással mutatkoztak be a XXI. Mûvészeti Mûhely tagjai. Domonkos István és Lackfi János verseibõl állt össze a mûsor, mely szófordulataival, vaskos gondolataival komoly feladat elé állított elõadókat és közönséget egyaránt. A fiatalok következõ elõadása április 10-én, kedden lesz szintén a Solymár Imre Városi Könyvtárban, a Költészet Napja alkalmából, 18 órakor, „Minden rendû emberi dolgokról” címmel.