Öko-nap a Keriben

20120326-3.jpg2012-ben is megszervezte a „Perczel” a hagyományos öko-napját. A Föld órájához (márc.31. 20:30-21:30) kapcsolódóan több elõadással, mozgásos órával, felvonulással igyekeztek felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A diákok osztályfõnöki órával kezdték a napot, amelyen több öko-tesztet töltöttek ki, ezzel is felmérve azt, hogy mennyire vannak tisztában bizonyos öko-fogalmakkal, ökológiai problémákkal…

Az osztályfõnöki óra után a város különbözõ pontjaira sétáltak a tanárok és a tanulók, ahol szemetet szedtek. A délelõtt elõadásokkal folytatódott. Az iskola diákjai, tanárai mellett meghívott elõadók tették színesebbé a napot. Tartottak elõadást vadászatról, a tûzoltók és a mentõk világáról, a fenntartható fejlõdésrõl, globális problémákról, különbözõ országok kultúrájáról, biokozmetikumokról… lehetne még folytatni a sort. Néhányan látogatást tettek a bonyhádi „zöld” Tesco áruházban, mások íjászkodtak, fociztak vagy éppen a focistáknak szurkoltak. Lehetõség volt még megismerkedni a zumbával, a kangooval, 20120326-2.jpgvagy teremtájfutáson vehettek részt az érdeklõdõk. A mozgalmas délelõttöt felvonulással zárták.

A 2012-es öko-nap maradandó élményt nyújtott mind diák, mind pedig pedagógus számára. A perczelesek egyik legfontosabb üzenete Bonyhád lakosai felé: „Március 31. a Föld órája, kapcsold le a lámpát egy órára!”

20120326-4.jpg