Karácsonyi várakozás a BONI Vörösmarty Mihály tagiskolájában

Hétfõn délután a bonyhádi Vörösmarty iskola alsó folyosója mini plázává alakult át. Egymást érték az árusok a karácsonyi portékáikkal. Már második éve rendezik meg iskolánkban a karácsonyi vásárt, ahol az osztályok a maguk készítette ajándéktárgyakat, süteményeket árusították. Minden osztálynak volt egy standja, ahol árult. Nagy volt a sürgés-forgás egész délután, egymás áruit is szívesen vásárolták. A befolyt összeg az osztályokat gazdagítja.

Csütörtökön, az utolsó tanítási napon egymást érték iskolánkban az ünnepségek. Reggel az alsósok mûsorával kezdõdött, amikor is elõször a 4/C-sek állították színpadra az öreg suszter s gyermekei történetét, majd a 2/B-sek a Jézus születési körébe tartózó legendákat szedték egy csokorba. A mûsor elõtt, a két mûsorszám közt, s a végén is a tanító nénik kórusa énekelt. Egy kis szünet után került sor a felsõsök mûsorára, ahol a német színjátszó-körösök adtak elõ egy kedves jelenetet, majd az iskola kórusa énekelt. Ezek után a tanárok álltak a színpadra egy dal erejéig, amit Künsztler Róbert tanár úr harmonikán kísért, majd egy közös énekléssel ért véget a program. Ezután az osztályokban került még sor egymás közötti ajándékozásra.

Mindeközben a tornateremben folyamatosan zajlottak a Méhecske Kupa – Kaszab Lajos emléktorna mérkõzései. A gyõzelmet a BONI Széchenyi Általános Iskola csapata szerezte meg a Vörösmartysok elõtt. A legjobb hazai játékos Westroth Julien lett. Gratulálunk neki is és a csapatnak is!

Jó hangulatú nappal sikerült zárni az iskolában az évet. Mindenkinek jó pihenést, kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!