Segítõkészek a kakasdi szülõk

20111206-5.jpgTavaly ünnepelte 50 éves jubileumát a kakasdi Bezerédj Amália Általános Iskola. Az igazgatónõ ötlete volt, hogy ez alkalomból létrehozhatnának egy szülõi szervezetet, melynek tagjai segíteni tudnak az iskolai rendezvények szervezésében. Így jött létre a Kakasd Iskolásaiért Szülõi Egyesület, rövid nevén a KISZE, melynek elnökével, Kovács Ágnessel a Faluházban, az adventi készülõdés közben beszélgettem.

– Elõször az iskola jubileumi programjának szervezésében és lebonyolításában vállaltunk szerepet. Igyekszünk segíteni a pedagógusok munkáját, a gyereknapon például az akadálypályákon láttunk el feladatot. De gyûjtöttünk már adományokat, a szociálisan rászoruló diákoknak támogatást a versenyeken való részvételhez vagy épp a szakköri tagdíj befizetéséhez. Rajzpályázatot hirdettünk, a beérkezõ rajzokból falinaptárt készítettünk. Nyáron az iskolai ablakok mázolásában is segítõ kezet nyújtottunk, és ebben a tanévben a Bezerédj-nap szervezésébõl is kivesszük a részünket. Egyesületként már pályázhatunk is. Szeretnénk felújítani és új eszközökkel, többek között kerékpártárolóval felszerelni az iskolaudvart, ehhez a Sulikert pályázat keretében nyújtunk be támogatási igényt.

20111206-7.jpg20111206-6.jpg– Most épp nyolcan tevékenykednek itt a kakasdi Faluházban, hogy minél több asztaldíszt, karácsonyfadíszt, ajándékot készítsenek, melyeket a visszaforgatható bevétel reményében fognak árusítani a Karácsonyi vásár keretében.

20111206-8.jpg– Immár harmadik évben rendezünk Karácsonyi vásárt, ennek tavalyi bevételébõl december 7-én, szerdán az összes kakasdi alsó tagozatos kisdiákot elvisszük Nagykarácsonyba, és az érdeklõdõ szülõk is elkísérhetik a kicsiket. A Karácsonyi vásárra már december eleje óta készülünk, minden hétköznap 8-tól 17 óráig dolgozunk a Faluházban, 15 anyuka felváltva tevékenykedik, Zsókné Sebestyén Andrea vezetésével. Természetes anyagokból készítünk díszeket, ajándéknak valókat. Az iskolában december 19-20-án, a Faluházban 21-én lehet megvásárolni az általunk kínált alkotásokat. A Faluház vezetõjének köszönjük a lehetõséget, hogy birtokba vehettük az emeleti termet. Egyébként civil szervezetként idén már az önkormányzattól is kaptunk támogatást, és a helyi vállalkozók is segítenek, amiben tudnak.