Elektromos kerékpárok átadása a Gondozási Központban

20111201-1.jpgA bonyhádi Gondozási Központban november 29-én átadásra kerültek a TÁMOP-5.4.3.-10/2-2010-0003 pályázat keretében vásárolt elektromos kerékpárok. Az eszközbeszerzés az ellátottakhoz jutás megkönnyítése és gyorsabbá tétele érdekében volt szükséges. A domborzati viszonyok a Völgységben indokolttá teszik az elektromos kerékpárok használatát. A biztonságos közlekedéshez a kerékpáros fejvédõ használata elengedhetetlen, melyek beszerzésére szintén sor került.

Az öt darab elektromos kerékpár közül – melyek összértéke félmillió forint – három a bonyhádi házi gondozók munkáját segíti, kettõ pedig a környezõ településekre kerül. Varga Gyöngyvér, a projekt vezetõje elmondta: a kerékpárokat már elõbb, még a hideg idõ beállta elõtt szerették volna üzembe állítani, de a pályázati feltételeknek megfelelõ árú és minõségû eszközök beszerzése kisebb nehézségbe ütközött.

Az elektromos kerékpárok mellett négy darab hagyományos kerékpár megvásárlására is sor került. Ezek az eszközök szintén a házi gondozók munkáját segítik.

gondozkplogo.jpgA projektben 20 fõnek nyílt lehetõsége az újbóli elhelyezkedésre a munkaerõpiacon. Egy éven keresztül részmunkaidõs, napi 4 órás foglalkoztatásban vesznek részt a szociális alapszolgáltatások területén mûködtetett szolgáltatásokban. Az õ munkájukat is megkönnyítik a beszerzett eszközök.

Az eddig ellátatlan területek közül Mucsfán és Kisvejkén is megindult a házi segítségnyújtás, melyet a Gondozási Központ a projekt lezárulta után is szeretne fenntartani, ehhez azonban a települések hozzájárulása is szükséges.