Nagyköveti látogatás a kórházban

20111127-2.jpgA Kínai Köztársaság Tajvani Kirendeltségének magyarországi nagykövete, Marietta Kao Lian a bonyhádi kórházban járt november 25-én. Látogatásának oka: a nagykövetség 6000 USA dollárt adományozott a Városi Kórház-Rendelõintézetnek, mely összegbõl a belgyógyászat épületének keleti nyílászáróit cserélték ki. A nagykövet asszony Potápi Árpád János, Bonyhád Város polgármestere, valamint dr. Barcza Zsolt igazgató-fõorvos invitálására érkezett az intézménybe, hogy megtekintse a felújítást.

20111127-3.jpgA nagykövet magyarul köszöntötte a jelenlévõket, majd angolra váltva elmondta, hogy még nem beszéli a gyönyörû magyar nyelvet. Elmesélte, hogy G.B.Show azt mondta, ha magyarul írt volna, még értékesebb lett volna az életmûve. A nagykövet asszony elsõ alkalommal járt Bonyhádon, lenyûgözte városunk szépsége. Mint mondta, tudja, hogy 20111127-1.jpgBonyhád a megyében is jelentõs városnak számít, és hogy a kórház a kistérség lakosságát is ellátja. Reméli, hogy szerény adományuknak köszönhetõen javulnak a feltételek mind a betegek, mind a dolgozók számára.

Marietta Kao Lian vendéglátói, illetve Tóth Ferenc kormánymegbízott kíséretében megtekintette az immár beépített 20 új ablakot, valamint a régi kiszedettek közül is láthatott egyet.