Felkészülten várják a telet

20111124-8.jpgA tél beköszönte elõtt hószemle keretében mutatták be a Bonycom Kft. 2-es számú telephelyén a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés rendelkezésre álló eszközeit. A felkészülési szemlén Potápi Árpád János, Bonyhád város polgármestere közösen vett részt a Polgármesteri Hivatal munkatársaival, valamint a rendõrség és a tûzoltóság képviselõivel.

Megfelelõ felépítménnyel felszerelhetõ teherautó illetve traktor 15 áll rendelkezésre, ezenkívül 25 hólapát, 10 jégvágó, 10-10 db 120 illetve 500 literes szóróanyag tároló, 500 méternyi hófogó mûanyag háló, és 180 tonna ömlesztett ipari só és kohósalak granulátum van a raktárakban. A közüzemi cég dolgozóinak a beosztása is elkészült, hogy ki milyen munkára, készenlétre hívható be havazás esetén, õk összesen harmincan vannak.

A Bonycom Kft. munkatársaira 45 km-nyi önkormányzati út vár hóeltakarításra, és 7.500 m² járdafelület. A takarítás sorrendjét is megszabták, a közutakon elsõ ütemben a helyi és helyközi autóbuszok által járt útvonalakat, az emelkedõket, lejtõket, a Kórház, a Mentõállomás és a Tûzoltóság környékét síkosságmentesítik. A járdák tekintetében az autóbusz pályaudvartól a Perczel Mór középiskoláig terjedõ szakaszt, a gyalogátkelõhelyeket és az autóbuszmegállókat részesítik elõnyben a hóeltakarítás tekintetében.