Állnak már a medencék és a csúszda

20111016-7.jpgMár többször hírt adtunk az áprilisban megkezdett Bonyhádi Strandfürdõ építési munkálatairól. Az arra járóknak bizonyára már feltûnt, hogy a medencék megépültek, immár a csempézésük is megtörtént. További információkét dr. Glöckler Ferenchez, a Bonyhádi Fürdõ Kft. ügyvezetõ igazgatójához fordultam.

20111016-8.jpg– Hamarosan befejezõdik a medencék burkolása. A medencealjzat és falak megvannak, a peremek speciális burkolóelemekkel való ellátása következik most. A vízgépészet majdnem teljes egészében beszerelésre került a gépházba. Hátravan még a kútgépészetnek a befejezése és összekötése a gépházzal. A kiszolgáló épület és a vizesblokk épülete szintén befejezés elõtt áll. A térkövezés kezdõdött meg a közelmúltban. A közmûvek mind megvannak. A parkoló építése van hátra, ami szintén térköves lesz. A kertépítési terv módosítását kezdeményeztük, egyébként minden a megfelelõ ütemben halad. Tulajdonképpen ha az E.ON most biztosítaná a végleges áramfogyasztáshoz megfelelõ energiát, akkor már egy próbafürdést is lehetne tartani. A strandfürdõ hivatalos befejezési határideje november 30., aztán kezdõdik az átadás-átvételi eljárás.

20111016-9.jpg– A helyszínen járva láttam, hogy a csúszda is a helyére került már.

– Valóban megkezdõdött az élményelemek elhelyezése. Ha befejezõdik a gyermekmedence burkolása, oda kerül még egy gomba, amelyrõl csurog le a víz, plusz egy kis csúszda és egy vízköpõ fóka. A nagy medencénél már ott a csúszda, és az egyik kialakított részben sodrófolyosó is van. Kialakításra 20111016-10.jpgkerült a büféhely is a közmûcsatlakozással együtt, az majd a leendõ üzemeltetõ kompetenciája lesz, hogy oda milyen telepítést szán. Jelenleg még tárgyalunk arról, hogy milyen feltételekkel kerüljön sor az üzemeltetõi pályázat kiírására.

– Úgy hallottam, sportpálya is lesz a strand területén.

– A fürdõ kerítése a kút mögött lett volna, ezt kijjebb toltuk a telekhatárig, és ott egy strandfoci és egy strandröplabda pálya kiépítésére biztosítunk helyet. Ennek a forrásáról még tárgyalunk a helyi érintett sportegyesületekkel, illetve bízom abban, hogy a közeljövõben egy pályázat révén tudunk még erre plusz forrásokat hozni. A bonyhádi strandfoci csapat országos második lett és nincs hol edzeniük. Azt gondolom, hogy jó együttmûködésre teremthet alapot, ha õk esetleg itt rendezvényeket szerveznek, ezzel is növelve a fürdõ forgalmát.