Ötszáz kiló fémet gyûjtöttek

Fémdoboz gyûjtési akciót hirdetett Bonyhád Város Önkormányzata és a BONYCOM Kft. az általános és középiskolai osztályközösségek számára. Szeptember végéig várták az összegyûjtött fémhulladékot, sörös- és üdítõs dobozokat. A kezdeményezéshez 13 osztály csatlakozott a városban, összesen 502 kg-nyi hulladék gyûjtésével. A MÉH-telepes átvételi árat az osztályok kapták meg, ezen felül a legtöbb fémdobozt begyûjtõ közösség 20, a másodikak 15, a harmadik pedig 10 ezer Ft különdíjat vehetett át a ma délutáni eredményhirdetésen a BONYCOM Kft. képviselõjétõl. Filóné Ferencz Ibolya alpolgármester asszony is gratulált a fiataloknak, akik tevékenységükkel hozzájárultak a szelektív hulladékgyûjtés elõsegítéséhez.

A verseny végeredménye: 1. Széchenyi isk. 6/G (98 kg), 2. Vörösmarty isk. 2/B és Petõfi gimn. 10/A (75-75 kg), 3. Széchenyi isk. 2/F (67 kg), 4. Vörösmarty isk. 1/B, 5. Széchenyi isk. 5/F, 6. Vörösmarty isk. 9. oszt., 7. Vörösmarty isk. 7/C, 4/C, 3/C és Széchenyi isk. 3/F, 8. Vörösmarty isk. 3/B, 9. Vörösmarty isk. 4/B.

Bonyhád Város Önkormányzata és a BONYCOM Kft. november 1-tõl újabb pályázatot hirdet, melynek keretében a fémdobozokat és a petpalack kupakokat kell gyûjteni. Elõbbiek leadási határideje december 31., míg a kupakokat a tanév végéig gyûjthetik a tanulók. Az újabb akció keretében a fémdobozokat – az eddigi gyakorlattal ellentétben – nem szabad összetaposni-préselni, mert azokból napelemeket készítenek a BONYCOM Kft-nél.