Együtt a Parlagfû ellen vetélkedõ

20111011-1.jpgOktóber 10-én került megrendezésre a Laurus Alapítvány szervezésében az immár hagyománnyá vált Együtt a Parlagfû ellen vetélkedõ a bonyhádi Tûzoltóság épületében. A rendezvényt a Mecsekvidéke Takarékszövetkezet, a Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezet, a HUMUSZ, a szekszárdi Zöldtárs Alapítvány, az NSZSZ és az Amfora Zsuzsa üzlet, a Promter Bt. támogatta. A vetélkedõn a bonyhádi kistérség általános iskoláinak diákjai indulhattak 3-3 fõs csapatokkal. Idén nyolc csapat jelentkezett a versenyre, ebbõl kettõ felsõs volt.

A diákok lelkesen készültek a megmérettetésre. Az alsós és felsõs csapatok külön feladatsort kaptak a koruknak megfelelõ nehézségi szinttel. A feladatlap kitöltésére 45-50 perc állt a tanulók rendelkezésére, amely idõ alatt mindegyik csapat teljesítette is a feladatot. A vetélkedõ szünetében, amíg a felkészítõk és a szervezõk a feladatlapokat javították, a diákok az alapítvány munkatársainak segítségével különbözõ játékos, környezettudatos szemléletre nevelõ feladatokat oldottak meg (jeles napok párosítása, környezetvédelmi jelzések felismerése stb.). Egy kis plusz aprósággal is kedveskedtek a tanulóknak: papír tolltartókat kaptak, melyeket maguk rakhattak össze.

A szünet után következett az eredményhirdetés, amit Dudás Olga, a Laurus Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Laufer Éva zsûri elnök, az NSZSZ munkatársa vezényelt le. Nem csak az elsõ három helyezett részesült jutalomban, a többi versenyzõ, a felkészítõk és a zsûri elnöke sem ment haza üres kézzel. Az eredmények a következõk lettek:

20111011-3.jpgAlsósok:

I. helyezett: Pollenirtók: Mészáros Édua, Tresch Alexandra, Tamás Ádám (BONI Vörösmarty M. Ált. Isk. tagintézmény)

II. helyezett: Környezetvédõk: Amrein Roland, Ferencz Máté, László Levente (BONI Széchenyi I. Ált. Isk. tagintézmény)

III. helyezett: Parlagfûkommandó: Kaufmann Bence, Beke Kristóf, Szentes Dávid (BONI Széchenyi I. Ált. Isk. tagintézmény)

IV. helyezett: Parlagfûirtó Mókusok: Balogh Vivien, Jenei Liza, Fertõ Laura (BONI Vörösmarty M. Ált. Isk. tagintézmény)

V. helyezett: Környezetmanók: Szabó Lili, Sánta Dalma, Balázs László (BONI Vörösmarty M. Ált. Isk. tagintézmény)

20111011-2.jpgVI. helyezett: Pollenvagányok: Szentes Tamás, Szász Gergõ, Losonci István (BONI Vörösmarty M. Ált. Isk. tagintézmény)

Felsõsök:

I. helyezett: Duna: Schell Lívia, Kozma Csaba, Szabó Márton (BONI Bezerédj Amália Ált. Isk. tagintézmény)

II. helyezett: Hajdinások: Bakó Kitti, Kiss Brigitta, Matus Ádám (Általános Mûvelõdési Központ Györe)