„Tetteink az akarattal kezdõdnek” – mondta Ónodi az avatóünnepségen

20110928-2.jpg20110928-1.jpgMa délután avatták fel a bonyhádi gimnázium Atlétikai Centrumának új fõbejáratát és öltözõit. A másfél órás ünnepség hálaadó istentisztelettel kezdõdött. Szabó Vilmos Béla esperes arról beszélt, hogy ne legyünk közömbösek, vegyük észre a körülöttünk lévõket, és hogy mikor kell segítenünk. Mindig legyen célunk, pl. távolabbra ugrani, gyorsabbá válni. A fair play örök példájának nevezte Jézust, mert volt benne készség lemondani a saját elõnyökrõl, képes volt áldozatot hozni másokért.

Radosné Lengyel Anna, a Magyar Evangélikus Egyház országos felügyelõ helyettese kimagasló futballisták példáját hozta, hogy soha nem szabad elfeledkezni a háláról, pl. Messi is felnéz az égre ha sikeres, arra támaszkodik, akitõl az erõt, a tehetséget kapja. Nincs az életünknek olyan pillanata, hogy ne kéne feltekinteni.

20110928-5.jpg20110928-6.jpgÓnodi Szabolcs gimnáziumigazgató arról szólt, hogy a szentlélek tettenérhetõ mindenben. Tennünk kell most, és folyamatosan. Tetteink az akarattal kezdõdnek, s ha az akarat és a hit egymásra talál és szövetségeseket is lelünk, akkor nyerni fogunk. Ónodi felhívta rá a figyelmet, hogy a gimnázium egykori vezetõi is már a jövõnek építettek, és a maiak sem adhatják alább.

Potápi Árpád János, Bonyhád város polgármestere az avatási ünnepségen összegezte, hogy 1999 óta szinte minden esztendõben felavattak valami újat a gimnáziumban. Ezt azzal magyarázta, hogy aki jól végzi a dolgát, az elõször meghatározza a céljait, aztán ehhez elõteremti valahonnan a hozzávalót.

Reining Márton diák arról szólt, hogy mit jelent a sportolóknak az új létesítmény. Büszkeséggel mondta, hogy bizony õk is kivették a részüket az önkéntes munkából, és arra bíztatta az alsóbb éveseket, hogy tegyenek így õk is a nemes célok mellé állva.

20110928-3.jpg20110928-4.jpgAz ünnepség keretében okleveleket adtak át mindazoknak, akik az új fõbejárat és kapu tervezésén, kivitelezésén dolgoztak. Radosné Lengyel Anna a Magyar Evangélikus Egyház vezetõi nevében Ónodi Szabolcs igazgató úrnak nyújtott át oklevelet, a diákok és a pedagógusok vastapsától kísérve.

20110928-7.jpg