Októberben népszámlálás

20110922-1.jpgA 2011. évi népszámlálásról szóló törvény az adatfelvétel idõpontját 2011. október 1-31. között határozta meg. Bonyhádon szeptember 19-én megkezdõdött a felülvizsgálók és számlálóbiztosok oktatása. Városunk közterületeit, címeit, intézményeit 72 körzetbe sorolták be, melybõl 11 úgynevezett intézményi körzet. Negyvenkilenc számlálóbiztos végzi majd az adatfelvételt, 11 felülvizsgáló ellenõrzi, segíti munkájukat. Az összeírandó címek száma: 5629.

A népszámlálás során az adatszolgáltatás kötelezõ! A kérdõívek kitöltése történhet: a számlálóbiztos által történõ kikérdezéssel, papír alapon önkitöltõ módon, illetve elektronikus úton. Az elektronikus kitöltés a www.enepszamlalas.hu oldalon lehetséges október 1-16. között. Ebben az idõszakban van lehetõség a papír alapú önkitöltésre is.

Szeptember 27-30. között a számlálóbiztosok a postaládába helyezik az adatszolgáltatói csomagot, melynek megõrzése nagyon fontos, mert a népszámlálás nélkülözhetetlen nyomtatványait tartalmazza.

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban a népszámlálás kérdõíve elektronikusan kitölthetõ, ehhez segítséget nyújtanak a könyvtárosok.