Esküt tettek az elsõsök a névadó napján

20110921-1.jpg20110921-2.jpgMa reggel emlékeztek meg az intézmény névadójáról a BONI Széchenyi István Általános Iskolában. Szabó Béláné, a tagintézmény igazgatója köszöntötte az egybegyûlteket, majd Steiner Krisztián, a BONI fõigazgatója idézte fel Széchenyi István életútját. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város alpolgármestere is 20110921-3.jpg20110921-4.jpgszólt a fiatalokhoz, következetes munkára sarkallva õket. A névadó mellszobránál koszorút helyeztek el, majd Deák-Fogarasi Roxána Bõsze István nyugalmazott iskolaigazgatótól a Széchenyi díjat, a tavalyi díjazott Holló Noémitõl pedig a vándorserleget vette át.

Az elsõ osztályosok a megemlékezés keretében tettek fogadalmat, hogy jó tanulók, szófogadó és tisztelettudó diákok lesznek. A legifjabb Széchenyisek ruhájára a nyolcadikosok tûzték fel az iskolajelvényt, 20110921-5.jpg20110921-6.jpgmajd kézenfogva közösen vonultak be az iskola épületébe. A névadó napjához kötõdõen a Széchenyi iskola diákjai kirándulásokon vesznek részt: az ötödikesek Lengyel Anna-fürdõn töltenek 3 napot az erdei iskolában, pénteken pedig az iskola 740 tanulója vesz részt a Csillagtúra hosszabb-rövidebb szakaszának teljesítésével. A cél Váralja, ahol közös játékkal, kikapcsolódással töltik a napot.

A díjazott

20110921-7.jpgA díjazottról ezt írta méltatásában László Éva osztályfõnök: Deák-Fogarasi Roxána a BONI Széchenyi István Általános Iskolai Tagintézmény 2011-ben végzett tanulója. Az itt eltöltött évek alatt személyisége, tanulmányi- és versenyeredményei, a közösségben végzett példamutató tevékenysége elismerést váltott ki diáktársaiban.

A tanórákra rendszeresen készült, képességeinek megfelelõen tanult. Mindig törekedett a jobb eredmény elérésére. Munkái pontosak, precízek. Kitartó, határozott elképzelései vannak. A tanulás mellett jutott ideje a közösségi feladatokra is. Iskolánk diáktanácsának hét évig volt tagja, melynek feladataiban aktívan részt vállalt.

Határozott, kedves személyisége mindig pozitívan hatott osztálytársaira. Az osztály bizalmát élvezte, mindig számíthatott segítségére bárki. Komoly segítség volt osztályfõnöki munkámban, szervezte a programokat, intézte az osztály apróbb dolgait. Soha nem mondott semmilyen kérésre nemet.

Sokoldalúságát mutatja, hogy alsó tagozatos korától rendszeresen részt vett különbözõ tanulmányi versenyeken matematikából, magyarból, angolból, történelembõl majd médiaismeretbõl is. Iskolánkat a megyei és országos sportversenyeken is méltón képviselte. Tanulója a BONI Bartók Béla Alapfokú Mûvészetoktatási Intézményegységének, ahol hegedülni tanul. Tanulója a BONI Széchenyi István Általános és Alapfokú Mûvészetoktatási Iskolája moderntánc tanszakának. Mindkét mûvészeti ág helyi, területi és országos versenyein eredményesen képviselte iskolánkat.

Tetteivel, sokoldalúságával, pozitív hozzáállásával nagy szerepet játszott a közösség formálásában. Szorgalma, kitartása példaként állítható társai elé. A fent felsorolt tevékenységei és emberi tulajdonságai alapján javaslom a Széchenyi-díj elnyerésére.