Az anyatej a második köldökzsinór

20110805-4.jpg20110805-3.jpgAugusztus elseje az Anyatejes táplálás világnapja. A bonyhádi Védõnõi Szolgálat munkatársai – a hagyományoknak megfelelõen – idén is megemlékeztek errõl a napról, közösen a kismamákkal és kicsinyeikkel. A ma délelõtti rendezvényen anyukák, leendõ anyukák, apukák és kisgyermekek vettek részt, akiket Fertõné Kecskés Angéla védõnõ köszöntött. Szó esett az anyatej elõnyeirõl, s hogy mi módon lehet a legegészségesebben táplálni egy csecsemõt.

20110805-2.jpg20110805-5.jpgA program keretében virággal és emléklappal ajándékozták meg az édesanyákat. Az Emléklapon ez állt: „Én kisdedem, ha fölsír éhen a kebleimben legyen tej elég, Anya legyek csak, egyszerû, derék.” (Várnai Zseni) – Köszönjük, hogy megadod gyermekednek szeretetedet, tested melegét, édes tejed. Köszönjük, hogy a „köldökzsinór” ott lehet köztetek, amíg testedbõl táplálod. Köszönjük, hogy magadat adod tápszer helyett ebben a rohanó, elidegenedõ világban. A Védõnõk.

Az összejövetel lehetõséget adott a kismamáknak a tapasztalatcserére, ismerkedésre, kérdéseket intézhettek a szakemberekhez, miközben gyermekeik is egyre bátrabban közelítették meg kortársaikat.