Új helyre költöztek a családsegítõk

20110706-2.jpgJúlius 1-tõl új helyen mûködik Bonyhádon a Családsegítõ Központ és Gyermekjóléti Szolgálat. Mivel bezárta kapuit az Arany János Egységes Iskola, így a Széchenyi iskola minden helyiségére szükség lesz a bõvülõ tanulói létszám miatt, és a családsegítõknek ki kellett költözni az intézménybõl. A Szélkakasos óvoda is bezárt, így annak az épületébe költözhettek a gyermekjólétisek. A Nevelési Tanácsadó is itt kap helyet szeptembertõl. A Családsegítõ Központ és Gyermekjóléti Szolgálatot 2006-ban a Gondozási Központhoz integrálták, hisz szociális ellátást nyújt, és így most egymás melletti épületekben mûködhet a két szervezet, ami kényelmesebbé teszi a kapcsolattartást és a közös munkát.

A volt óvodaépület festését önkéntesek végezték, a Gondozási Központ megvette ehhez a szükséges eszközöket. Varga Gyöngyvér, a Gondozási Központ vezetõje elmondta, hogy ezen az új helyen prevenciós foglalkozásokat is tudnak majd tartani, van egy jó nagy fogadótér, illetve kialakítanak 2 interjúszobát is.

– Ha ez lesz a végleges helyünk – amit most még nem tudunk -, akkor meg kell még oldjuk az akadálymentesítést. A családsegítésben nyáron is sok az ügyfél, a gyermekjólétben viszont kevesebb. Minden nap 8-16 óra között várjuk az ügyfeleket az új épületünkben (Perczel M. u. 27.). A völgységi településeken továbbra is hetente egy napot tartózkodnak kint a kollegák. Jelenleg 12 munkatársa van a családsegítõnek, ebbõl 11 családgondozó. Van egy szociális asszisztensünk, egy jogászunk és egy pszichológusunk, akik megbízási szerzõdéssel dolgoznak – tájékoztat Varga Gyöngyvér.