Utcai illemhelyek továbbfejlesztésére nyertek támogatást

20110705-1.jpgA bonyhádi Bogép Kft. projektnyitó rendezvényt tartott június 30-án, melynek apropója az volt, hogy 15.378.757 Ft-ot nyert pályázaton az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, utcai illemhelyek továbbfejlesztésére. Futár Rajmund ügyvezetõ igazgatótól megtudtam, hogy a projekt összköltsége meghaladja a 34 millió Ft-ot, tehát 40 % az elnyert támogatás.

20110705-3.jpg– A projekt keretében a régi termékünket kell továbbfejlesztenünk. A fejlesztés fõbb irányelvei: teljes akadálymentesítés, automatikus mûködtetésû beléptetõ rendszer, hõszigetelés, beépített kommunikációs egység – ami lehetõvé teszi, hogy az üzemeltetõ GPS beültetõ rendszerrel a távolból észlelje az esetleges hibákat -, a rozsdamentes acélszerkezetre pedig különbözõ burkolatok választhatók. Az egyes kivitel mellett egy ikerkivitel is kifejlesztésre kerül. A dizájntervek már elkészültek, júliusban kezdõdik a pályázatban vállalt 3 prototípus legyártása: 1 akadálymentesített egyes, 1 hagyományos egyes, és 1 iker kültéri illemhely. Az egyik prototípust az épülõ bonyhádi fürdõ területére helyeznénk ki.

20110705-2.jpgEz utóbbi terv adta az ötletet, hogy a projektnyitó rendezvényre meghívják a fürdõ generálkivitelezõjének, a Tempero Zrt-nek az elnök-vezérigazgatóját, Hajdu Istvánt, valamint azokat a helyi vállalkozókat, akikkel már dolgozott együtt a Bogép Kft. és tudják róluk, hogy jó színvonalat képviselnek. Vagyis egy lehetõséget is nyújtottak azoknak, akik a fürdõberuházásnál potenciális alvállalkozók vagy beszállítók lehetnek.

A projektnyitó rendezvényen Futár Rajmund, a Bogép Kft. ügyvezetõ igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Köpenczei István, a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektmenedzsere arról szólt, hogy a cégek talpon maradásának egyik fontos lépése a saját termék létrehozása, mint a Bogép Kft-nél. Dr. Glöckler Ferenc, a Fürdõ Kft. ügyvezetõje tájékoztatást adott a beruházásról.

20110705-4.jpgFilóné Ferencz Ibolya alpolgármester asszony elmondta, hogy a városvezetésnek és az önkormányzatnak is mindig nagy öröm, ha hasonló programra kerül sor. Az ilyen alkalom nagyon jó lehetõséget kínál a kapcsolatok építésére, információk gyûjtésére, mely segítheti a helyi vállalkozókat. A helyi vállalkozók megerõsödése pedig maga után vonja a város gazdasági fejlõdését, aminek népességmegtartó ereje is van. Hiszen ha Bonyhádon jól mûködõ vállalkozások vannak, amelyek családokat, családfõket foglalkoztatnak, akkor nem fog ilyen ütemben fogyni a lakosság.