Három díjat adtak át a Semmelweis-nap alkalmából

20110701-4.jpg20110701-5.jpgJúlius 1. a Semmelweis-nap hazánkban. Ez alkalomból a Bonyhád Városi Kórház és Rendelõintézetben évek óta átadásra kerül a Domokos Sándor által felajánlott elismerés, melyet idén Faluközi Lázárné (a képen) és Maraszinné Csiszér Márta érdemelt ki. A jutalmat dr. Barcza Zsolt igazgató-fõorvos adta át a június 29-i összdolgozói értekezleten, akárcsak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis díját, melyet Sipos Eszter vehetett át.

Az ünnepség alkalmával dr. Barcza Zsolt értékelte az elmúlt hónapok munkáját, eredményeit. Megtörtént a portaépület külsõ felújítása, a következõ megújuló épület pedig a szülészeté lesz. A beruházást nagyrészt a jótékonysági bál bevételébõl finanszírozták. AZ is elhangzott, hogy egy cég hallásvizsgálat beindítását tervezi a bonyhádi kórházban, úgynevezett siketkamra felállításával.

20110701-6.jpgJúlius végére várható az új kormányrendelet, és akkor talán szeptembertõl elkezdhetik végre a bonyhádi kórháznak megítélt plusz kapacitások forintra váltását, ami havi 5,6 milliót jelentene. Az intézmény adósságállománya május óta nem nõtt, sõt némileg még csökkent is.

Az ünnepségen Filóné Ferencz Ibolya alpolgármester asszony is köszöntötte a kórház dolgozóit, és köszönetet mondott munkabírásukért, kitartásukért.