Váraljai tábor június 14-17.

20110621-1.jpgA BONI két iskolája, a Vörösmarty és a Széchenyi megint együtt táboroztak Váralján a napközis táborban 57 gyermekkel. A négy napba sajnos nem sikerült mindent belezsúfolni, amit a nevelõk terveztek, de minden napra jutott egy–egy program.

A keddi nap a kipakolással és ágynemûhúzással telt. Ebéd után sajnos esett az esõ, így a foglalkoztatóban színezték a gyerekek a rókákat a vadászathoz. Estére már kibújt a nap a felhõk mögül, így sikerült a szépségversenyt és bikini bemutatót lebonyolítani. A gyerekekbõl álló zsûri és a nézõk nagy örömére sok lány jelentkezett a versenyre.

20110621-2.jpgSzerdán délelõtt gyöngyöt fûztek a táborlakók, délután papucsos túrán vettünk részt. Átkeltünk kis patakokon, megnéztük a tóban a tavirózsát, majd egészen az erdészházig túráztunk. Ott a fiúk és lányok csoportja versenyzett egymással. Tréfás matekpéldákat és találós kérdéseket kellett a csapatoknak közösen megoldaniuk. A fiúk nyertek 15:14 arányban. Erre a napra érkezett meghívott vendégünk is, aki Marokkóról tartott képes bemutatót. Este pedig István bácsi vezetésével túrára indultunk az erdõbe. Egy domb tetején lévõ tisztásról néztük végig a Holdfogyatkozást.

A visszaúton lekapcsolták a gyerekek az erdõben zseblámpákat, szerencséjükre láttak szentjánosbogarat. A kirándulók érdekesnek és izgalmasnak találták az éjszakai erdõt. Aznap nagyon fáradtan feküdtek le aludni. Másnap reggel nem is volt ébren senki fél nyolc elõtt. Amire nem is volt szükség, ugyanis a reggeli torna és a reggeli után csütörtökön kilenc órakor indult a csapat a gunarasi fürdõbe.

Amíg mi fürdeni voltunk, Pista bácsi, a tábor gondnoka eldugta a gyerekek által már kiszínezett rókákat a tábor területén. A fürdésbõl visszaérve ezeket keresték meg a lurkók. Minden megtalált rókáért jutalom járt. Ugyanúgy, mint azoknak, akik beneveztek az esti tréfás vetélkedõbe. A sok nevetés és játék után, az esti discóban tombolhatták ki magukat a gyerekek. Tábortüzet szerettünk volna még gyújtani mielõtt a tábor nyugovóra tér, de sajnos a fa, amit gyûjtöttünk nagyon nedves volt, így csak vidám dalokat énekeltünk és mindenki elmondhatta véleményét a négy napról.

Eljött az utolsó nap, amikor megint pakolnunk kellett. Azért erre a napra is akadt szórakozás. A tóparton kuglóffesztiválra készültek és a körhintát már birtokba is vehettük. Az ebéd után rendbetettük a tábort, majd hazaindultunk. Még idõben érkeztünk, hogy egy alapos fürdés után odaérjünk a tanévzáróra.