Megkezdõdött a medencék kiépítése

20110617-1.jpg20110617-2.jpgSajtótájékoztatót tartottak ma délelõtt az épülõ Bonyhádi Strandfürdõ területén. Potápi Árpád János, Bonyhád Város polgármestere, Hajdu István, a kivitelezõ Tempero Építõipari és Uszodatechnikai Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint dr. Glöckler Ferenc, a Bonyhádi Fürdõ Kft. ügyvezetõ igazgatója mondta el az aktuális tudnivalókat a sajtóképviselõknek. Az április 4-én megkezdett kivitelezés a tervezett ütemben halad, így november 30-ig el is készülhet. A beruházás keretében egy élménymedence sodrófolyosóval, 25 méteres úszósávokkal és a csúszda fogadó részével, valamint egy meleg vizes medence és egy gyermekpancsoló létesül, a kiszolgáló épületekkel együtt.

20110617-3.jpgMára befejezõdött a terület és a parkolók feltöltése, elkészült a medencék és az épületek cölöpalapozása, valamint a csapadékvíz-elvezetõ árok. Jelenleg a medence építése folyik, a következõ hét elején a belsõ csapadékvíz-elvezetés kiépítése lesz soron.

20110617-4.jpgPotápi elmondta, hogy azért vállalták ezt a beruházást, hogy a késõbbiek során pályázni tudjanak egy újabb projektegység létesítésére. Hajdu beszámolt arról, hogy a terület gyengéje a rossz talajviszonyokban rejlett, hisz víz által elárasztott terület volt, és 10 ezer köbméter föld feltöltésével kezdõdött a munka. Glöckler hozzátette, hogy korábban is volt már egy szintfeltöltés, hisz az eredeti terepszinthez képest majdnem 2 méterrel emelték meg a fürdõ területének szintjét. A megbízók kérték a kivitelezõt, hogy helyi alvállalkozókat alkalmazzanak, és ebben partner a fõvállalkozó, már több árajánlatot is bekértek.