Gyerek- és Ifjúsági Egészségnap Lengyelen

A lengyeli felnõttek és a fiatalok nagyon nagy lelkesedéssel készültek a május 28-i Gyerek- és Ifjúsági napra. A lelkesedésüknek még a borongós idõjárás és az idõnként csepegõ esõ sem szabott határt, bár a programok egy részét sajnos így nem a terveknek megfelelõen tudták alakítani. A nap folyamán az érdeklõdök a következõ ügyességi feladatok közül választhattak: diótörés, origamizás, lepkefogás, lufifestés, üdítõevés, papírforgó készítés, pókhálón átjutás, halfogás szívószállal, pókháló készítés és pingpongozás. Az ügyességi feladatok mellett a gyerekek kedvükre használhatták az ugrálóvárat, a gokartot, és arcfestésen is részt vehettek. A fiatalok a sportpályán fõzést és kispályás foci bajnokságot szerveztek erre a napra, de az idõjárás miatt utóbbira nemigen akadt jelentkezõ.

A nap folyamán az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. által kiírt Szövetség az Ifjúságért pályázaton nyert összegnek köszönhetõen a rendezvényre látogatóknak ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre volt lehetõségük, valamint bõséggel fogyaszthattak gyümölcsöket és gyümölcslevet. Azok pedig, akik valamilyen feladatot vállaltak, tollat és kulcstartót is kaptak ajándékba. A Lengyel Jövõjéért Egyesület tagjainak köszönhetõen a gyerekeknek és fiataloknak joghurt és túró rudi is jutott. Délután 5 órától a rendezvényt a helyi védõnõ és fiatal segítõjének „Egészséges életmód és dohányzást megelõzõ” elõadásai tették színesebbé. A jó hangulatnak köszönhetõen az utolsók a Faluházban egészen este kilencig szórakoztak.

A Gyerek- és Ifjúsági Egészségnap lebonyolítását támogatták: Adorján Károlyné, Alisca Nyilai Íjász Egyesület, Antal János, Antalné Barducz Éva, Balogh László, Borosné Péter Anita, Deák Gyöngyi, Domonkos Erzsébet, Fábián Annamária, Fábián Antalné, Fábián Rozália, Fábiánné Lacza Csilla, Fábiánné Szabados Zsuzsanna, Fink Ildikó, Heppenheimer Judit, Jáhnné Kerekes Ágnes, Kovács Jánosné, Kovács Mária, Lóczi Zoltán, Lõrincz Diána, Lõrincz Józsefné, Majoros Attiláné, Milleiné Kelemen Csilla, Nagy Anikó, Nagy Tibor László, Nagy Tibor Lászlóné, Nõth Zoltánné, Palkóné Kelemen Katalin, Rachlerné Kelemen Annamária, Rakiczkiné Rõder Ilonka, Rózsa Józsefné, Rózsáné Nagy Magdolna, Szabó Lídia, Szabóné Herr Anita, Szabóné Rózsa Mária, Szlobodicsné Kelemen Teréz, Teningerné Szabados Lívia, Tillmann Mátyásné.