Egészségi állapotfelméréssel tarkított Vöröskeresztes közgyûlés

20110607-9.jpgMa tartotta közgyûlését a Vöröskereszt Bonyhád Városi Területi Szervezete. Balogh Béláné, a helyi szervezet munkatársa köszöntötte a megjelent vendégeket, önkénteseket. Gulyás Katalin, a Vöröskereszt megyei vezetõje megemlékezett a jubileumokról. Idén 130 éves a Magyar Vöröskereszt, 90 éves a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, és 10 éves a bázisiskola program. Utóbbihoz megyénkbõl a faddi iskola csatlakozott elsõként, és egy évvel ezelõtt az elsõ bázisóvoda is létrejött Szekszárdon. Így ma már a legkisebbek tudatába is igyekeznek becsempészni a Vöröskereszt eszméjét.

A májusi világnap alkalmával a megyei ünnepségen adtak át elismeréseket, a völgységi kistérség díjazottairól is beszélt Gulyés Katalin. Vöröskereszt munkáért ezüst fokozatot kapott dr. Antal Tamás, aki a teveli alapszervezet elnöke, emellett idõsekkel is kiemelten foglalkozik. Vöröskereszt munkáért bronz fokozatot érdemelt Fertõné Kecskés Angéla védõnõ, aki sokat foglalkozik a fiatalokkal, többek között versenyekre készíti fel õket. Vöröskereszt ifjúsági munkáért elismerést kapott a györei általános iskola vöröskeresztes csoportja.

20110607-10.jpgA Vöröskereszt Bonyhád Városi Területi Szervezetének 2010-es tevékenységérõl szóló beszámolót dr. László Eszter elnökasszony mondta el. Egyik fõ feladatuknak a véradás szervezését tartják, de emellett fontos a szociális munka, és a hálózati szervezet bõvítése is. A bonyhádi tagszervezetnek 1042 tagja van, és 35 alapszervezete. A lakosság 3,6 %-a részt vesz a Vöröskeresztes munkában, ami nagyon jó arány. Tavaly 1492 véradás történt a kistérségben, településenként 2-3 alkalommal szerveztek ilyen lehetõséget. A diákoknak ismét meghirdették a levelezõversenyt, az érdeklõdõknek képzéseket, hátrányos helyzetûeknek, nagycsaládosoknak és árvízkárosultaknak gyûjtéseket szerveztek, és az Ifjúsági Régiós Találkozónak is Bonyhád adott helyet 2010-ben.

20110607-11.jpg20110607-12.jpgA beszámolót követõen a bonyhádi gimnazisták adtak mûsort, majd Lafferthon Mariann egészségfejlesztõ munkatárs tartott elõadást „Az egészség érték! Érték az egészség?” címmel. A jelenlévõket egészségi állapotfelméréssel, diétás tanácsadással, és reformételekkel kínálták a szervezõk.