A nap slágere a kutyasétáltatás volt

20110603-7.jpg20110603-8.jpgA BONYCOM Kft. és Bonyhád Város Önkormányzata a jelen tanévben városszépítõ sorozatot szervezett, melyhez minden hónap elsõ csütörtökén csatlakoztak a város diákjai különbözõ környezetvédelmi, várostakarítási tevékenységgel. Ma délelõtt ennek a sorozatnak a zárásaként a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény három helyi tagiskolájából látogatott el 1-1 osztályközösség a BONYCOM Kft. kettes telepére.

20110603-9.jpgA közüzemi cég és a Solymár Imre Városi Könyvtár munkatársai érdekes programokat kínáltak a gyerekeknek: felülhettek a köztisztaságért felelõs jármûvekre, tesztet töltöttek ki az újrahasznosítható hulladékokkal és a szelektív hulladékgyûjtéssel kapcsolatosan, és a Kíra Állatmenhely önkénteseinek köszönhetõen kutyákat sétáltathattak a nagy udvarban. Egyben tájékoztatást kaptak arról, hogy fém (sörös, üdítõs) italdobozok gyûjtésében hirdetett versenyt Bonyhád 20110603-10.jpgVáros Önkormányzata és a BONYCOM Kft., melyhez szeptember végéig lehet csatlakozni, és akár egy osztálykirándulás költségeit is megnyerhetik a diákok. A mai rendezvény kapcsolódott a június 5-i Környezetvédelmi világnaphoz is.

A gyerekek információt kaptak a jövõ héten megrendezendõ Völgységi Könyvfesztivál programjairól, kísérõ tanáraikat pedig egyéves ingyenes könyvtári olvasójeggyel lepték meg a szervezõk.