Közös festéssel is lehet szeretethidat építeni

20110523-14.jpgMájus 20-21. között ismét megmozdult a Kárpát-medence reformátussága. Az ország különbözõ településein református gyülekezeti tagok vállaltak önkéntes munkát, szemetet szedtek, betegeket ápoltak, igyekeztek környezetüket rendbe tenni, meglátogatták a magányosokat, fát ültettek, ételt osztottak. Ezekkel a rendezvényekkel is részt vesz Református Egyházunk az Önkéntesség Európai Évének programjában.

A Bonyhádi Református Gyülekezet is csatlakozott a „Szeretethíd” Kárpát-medencei református önkéntes napok rendezvénysorozatához. Május 20-21-én, pénteken és szombaton a református templom és parókia kerítésének újrafestésére több mint 20 önkéntes jelentkezett. Az önkéntes munkában nemcsak református gyülekezeti tagok vettek részt, de a Petõfi utcából a templom szomszédságában lakók is csatlakoztak, továbbá más felekezetû testvérek is jöttek segíteni.

A jó hangulatban végzett munka mellett maradt idõ a beszélgetésre, a „szeretethíd” építésére, a kávé, sütemény és szendvicsek elfogyasztása közben. Az önkéntesek munkájának köszönhetõen a református templom és parókia Petõfi utcai kerítése szebbé vált, de a közösen végzett munka egymáshoz is közelebb hozta az embereket. A közösségépítés erõsítése folytatódik, legközelebb egy közös grillezés alkalmára hívunk mindenkit, hogy így mondjunk köszönetet mindenkinek a munkájáért.

Tisztelettel: Mészáros Zoltán református lelkész