Londoni élmények

20110519-2.jpgMájus 7-én iskolánk, a BONI Széchenyi István Általános Iskola huszonhat diákja elutazott Nagy-Britannia fõvárosába, Londonba. Odafele Brüsszel nevezetességeit néztük meg. Sokan kipróbáltuk a különleges, eperrel és tejszínhabbal kínált hatalmas gofrit, a belga finomságot. A belga fõváros fõtere, a királyi palota, a Szent Mihály székesegyház is nagyon tetszett mindenkinek.

20110519-3.jpgAngliába a „Csalagúton” keltünk át. Nagy élmény volt a csatorna alatt utazni. Izgatottan vártuk, mikor lépünk végre angol földre. A doveri vár volt az elsõ látnivaló, amit megnézhettünk. Négy napot töltöttünk Angliában, ezalatt megtekintettük számos nevezetességét: a Tower-t, a Parlamentet, a Buckhingham palotát, a Traphalgar teret, a Windsor kastélyt, a Leeds kastélyt, Londonon kívül Stonehenge-t is. Greenwich-ben állhattunk a 0. hosszúsági fokon.

20110519-4.jpgA gyerekeknek legjobban a viaszmúzeum tetszett, ahol folyamatosan villogtak a vakuk a hírességek másai körül. A szállásunk kényelmes és komfortos volt, minden este lemehettünk a tengerpartra. Az utolsó Londonban töltött napon szuvenírekkel és élményekkel megrakodva szálltunk fel a 20110519-5.jpgbuszra, és indultunk Párizs felé. Komppal keltünk át a Csatornán, gyönyörködtünk a tenger szépségében.

Párizsban megnéztük a Louvre épületét, a Diadalívet, a Concorde teret, végigsétáltunk a Champs d’Elysee-n. A város gyönyörû látványt nyújtott az Eiffel torony tetejérõl. Fájó szívvel vettünk búcsút a várostól, reméljük, még visszatérhetünk.