Sikeres szereplés az országos versenyen

20110518-1.jpgA Curie környezetvédelmi verseny helyszínére, Szolnokra szülõk segítségével jutott le a bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 4. c osztályos csapata. Csapattagok: Bacher Dávid, Kiss Huba, Szabó Ferdinánd, a kísérõ nevelõ: Csizmadiáné Énekes Piroska. Csapatunk a Vízcseppnyi figyelem nevet választotta. Azért is, mert a verseny témája a vízzel való takarékoskodás volt. A verseny a Szolnoki Fõiskolán, a Tiszaligeti sétányon volt, nagyon szép környezetben. Április 16-án kilenc órakor kezdõdött a megnyitó. Az alpolgármester is köszöntötte a 92 csapatot (a 276 gyermeket), a kísérõ nevelõket és a szülõket. Külföldrõl is érkeztek csapatok.

20110518-2.jpgEzután kezdõdött a tesztírás, az 50 kérdésbõl álló feladatlap megoldására egy óra idejük volt a gyerekeknek. Majd a szóbeli prezentáció következett. Itt öt percben kellett a csapatoknak beszélni arról, hogy lehetne a vízhasználatot csökkenteni. A mi csapatunk egy verssel készült erre a feladatra, amit képek vetítésével színesített.

Az eredményhirdetésre délután öt órakor került sor. Nagy izgalommal várták a gyerekek ezt az eseményt, hisz úgy érezték, nagyon jól teljesítettek mind a kiselõadásban, mind a teszt megírásánál. Elõször a beérkezett dokumentációt értékelte a zsûri, a mi csapatunk elnyerte a 2. helyezést.

Majd következett az összetett eredmények hirdetése. Hátulról visszafelé kezdték sorolni a 3-4. osztályosok eredményeit. Amikor a 10. helyhez értek, a szülõk is és a 20110518-3.jpggyerekek is mind izgatottan számoltak visszafelé. Nagy örömmel vették át a 4. helyezettnek járó oklevelet és ajándékokat. Még nagyobb volt az izgalom, amikor megtudta a csapat, hogy másfél ponttal maradt le az elsõ helyezettõl.

A gyerekek nagyon megdolgoztak ezért a sikerért és büszkék is voltak magukra. Mondták is, hogy az országban õk a negyedik legjobb csapat.

Köszönetet szeretnénk mondani a támogató szülõknek, akik elkísértek, elvittek minket Szolnokra. Ugyanúgy köszönettel tartozunk a BONYCOM Kft-nek. Az õ támogatásukkal sikerült a versenyre egyenpólóban menni, amit a zsûri kiemelten megdicsért.

Délután még volt ideje a csapatnak, így jutott idõ a fagyizásra és a városközpontot is megnéztük. A Tiszán átívelõ Tiszavirág gyaloghidat, Közép-Európa legnagyobb gyaloghídját is megnéztük, ami nagyon tetszett a gyerekeknek.