Milyen lehetne Bonyhád városképe a jövõben?

20110415-5.jpgA Pécsi Tudományegyetem Mûszaki Karának építész hallgatói Bonyhád városközpontjának öt helyszínére készítettek fejlesztési-, beépítési javaslatokat az elmúlt fél évben. Az elkészült rajzokból, látványtervekbõl és makettekbõl álló kiállítást tegnap nyitották meg a bonyhádi Városháza 1. emeletén. A megnyitón Potápi Árpád János polgármester elmondta, hogy Bonyhád bizonyos területei elkezdtek csúnyulni, lakatlanná válni, így hamarosan ki kell dolgozni egy tervet a megüresedõ épületek kezelésére. A városvezetõ felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt években történtek azért jól látható pozitív változások is Bonyhádon: megújult Városháza, sétálóutca kialakítása, kórház rekonstrukciója, bizonyos területek átjárhatóvá tétele.

20110415-6.jpg20110415-7.jpgDr. Hutter Ákos, a PTE PMMK Építész Szakmai Intézetének igazgatója elmondta, hogy a negyedéves hallgatóik féléves munkáját láthatja a közönség, közel diplomaterv értékû feladat volt ezek elkészítése. Az iskola regionális szerepébõl adódóan keresnek feladatokat a környéken. A hallgatók csapatban kezdték a munkát, városépítészeti tervezést folytattak, eztán vált egyénivé a tevékenységük, és a megoldandó problémákra programötleteket is nyújthatnak a tervek.

Dr. Hübner Mátyás építész, a PTE egyetemi tanára hozzátette, hogy megvalósítható funkciókat álmodtak meg a fiatalok: új utca térszerkezetek, mélygarázsok, zöldterületek, jégpálya is látható a terveken, mintegy lehetõséget nyújtva a bonyhádiaknak az ötletek továbbgondolására.

A kiállítás egy hónapig várja a látogatókat a Városházán, majd szeretnék bemutatni a mûvelõdési központban is.