A természet szerelmese, a fények és a színek mestere

20110405-8.jpg20110405-9.jpgA bonyhádi Kovács Ferenc tanár, festõmûvész alkotásaiból nyílt kiállítás ma délután a helyi mûvelõdési központban. A tárlatot Méry Éva, a szekszárdi Mûvészetek Házának nyugalmazott igazgatója ajánlotta a szépszámú közönség figyelmébe:

– Kovács Ferenc évtizedek óta Bonyhádon él, rengetegen ismerik itt, és ez egy nagy érték. Ha belépünk erre a kiállításra és megnézzük a képeit, sokan kijelentjük: ezekkel a festményekkel együtt tudnék élni. És ez nagyon fontos dolog, mert sokszor látunk alkotásokat, amelyeket el is ismerünk, de mégsem szeretnénk látni a szobánk falán, mert esetleg zavart okoznának a mindennapjainkban. Kovács Ferenc képeit a természet ihlette, a természet festõje õ. Mindig valós helyeket ábrázol – Szálka, Nagybánya, Mõcsény, Bonyhád, Balaton -, a témái a fák, a vizek, a hegyek és a felhõk. Kovács Ferenc ugyanazt a tájat többször is megfesti, de sosem lesz ugyanolyan két kép. Az én szememben Kovács Ferenc a fények és a színek mestere. A színei által szinte álomszerûek lesznek a nagyon is valóságból fakadó alkotásai. Imádom a felhõit. Láttak már ilyeneket? Mert vannak ám, csak nagyon ritkán csodálkozunk rájuk úgy igazából, többnyire elmegyünk mellettük. Õ viszont a természet szerelmese, neki a természet megnyílik, kitárulkozik. Köszönjük, hogy amit lát, azt megosztja velünk, és ezek után mi is másképp tudjuk nézni a körülöttünk lévõ világot.

20110405-10.jpg20110405-11.jpgA kiállítás április 29-ig tekinthetõ meg, hétfõn 11-18 óráig és keddtõl péntekig 10-17 óráig, valamint április 17-én, vasárnap 15-17 óráig.