Nagymányoki „BOR” bál

20110301-7.jpgA Nagymányoki Szõlõ és Bortermelõk Baráti Köre Egyesülete február 26-án immár hatodik alkalommal tartotta meg a hagyományos regionális farsangi „Bor” bálját. A nagyszabású rendezvényre a Völgység borbaráti egyesületei és körei, a környéken élõ bort szeretõ emberek, és a civil szervezeteken kívül külföldi vendégek is meghívást kaptak. Az esten tiszteletét tette a Temerini Kertbaráti Kör Szerbiából, a Váraljai Borbaráti Kör, a Mecseknádasdi Borbaráti Egyesület, a Bonyhádi Borbarát Kör, a Szerdai focicsapat, és sok bort szeretõ környékbeli borász, borkedvelõ, közel kétszázan. A talpalávalót – immár harmadik alkalommal – a Ticket együttes szolgáltatta.

20110301-6.jpgA bált a Nagymányoki „Glück Auf” Hagyományõrzõ Egyesület táncosai nyitották meg nagy sikerrel. A bálon résztvevõ vendégeket Laufer Imre, a Nagymányoki Borbaráti Egyesület elnöke köszöntötte, majd a Temerini Kertbaráti Kör volt elnöke, Sneider Sándor Úr köszönte meg a meghívást és tolmácsolta jókívánságait az egyesület felé. A bál hivatalos megnyitása Karl Bélára, Nagymányok polgármesterére várt, aki köszöntötte a vendégeket és mindenkinek jó szórakozást kívánt.

20110301-8.jpgA borászok és vendégeik meg-megszakítva a táncot, egymás borait kóstolgatták, véleményezték, ugratták egymást. A jó hangulatot a tombolasorsolás szakította meg éjfél után. A tombolatárgyakat a helyi Borbaráti Egyesület és borászai ajánlották föl, illetve a Temerini barátaink fõdíjként egy egyhetes kétszemélyes adriai nyaralást ajánlottak föl a szerencsés nyertesnek. A bál hajnali három óráig tartott.

Köszönjük a nagylelkû támogatást Ónodi Szabolcs Úrnak, a Bonyhádi Evangélikus Gimnázium és Kollégium igazgatójának, valamint Szabó Lászlónénak, a Nagymányoki virágbolt tulajdonosának.

Beke Zoltán egyesületi titkár