Influenzatörténet a Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából dupla elõadást és gitárkoncertet szervez a Teveli Fiatalok Egyesülete a teveli mûvelõdési házban. A január 22-én, 17 órakor kezdõdõ programon Dobson Tibor tûzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság hivatalvezetõje „Veszélyhelyzeti kommunikáció, avagy hogyan viselkedjünk katasztrófahelyzet esetén” címmel tart elõadást. Dobson Tibor átfogó ismeretekkel és tapasztalattal rendelkezik a kommunikáció terén, 2006-ban elnyerte a MTI „Év Szóvivõje” címet. Részt vett az EU-csatlakozás jogharmonizációjára alapozott technikai fejlesztési és képzési koncepció kidolgozásában, valamint a megvalósításhoz szükséges PHARE-pályázat elõkészítésében. Szerepet vállalt a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság megalakulását követõen az új szervezet arculatának megtervezésében, valamint az integrált katasztrófavédelemnek a közvéleménnyel történõ megismertetésében és elfogadtatásában.

Az est második vendége Dr. Falus Ferenc orvos, korábbi országos tisztifõorvos lesz, aki „Okozhat-e katasztrófát a H1N1, avagy kis esti influenzatörténet” címmel tart elõadást. Falus Ferenc 1975-ben diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd 1979-ben tüdõgyógyászatból szakvizsgázott. Késõbb elvégezte a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Egészségügyi Menedzser szakát és az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen jogi tanulmányokat folytatott. Dolgozott mentõorvosként az Országos Mentõszolgálatnál, majd tüdõgyógyászként az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben. Késõbb a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezetõ egyetemi adjunktusa lett, ezt követõen egy otthonápolási szolgálatot vezetett. 2001 decemberétõl országos tisztifõorvosi kinevezéséig a Fõvárosi Önkormányzat Nyírõ Gyula Kórház fõigazgatójaként tevékenykedett.

A teveli rendezvény zárásaként a Szekszárdi Gitárkvartett ad koncertet, „Mediterrán hangulatok” címmel. Az estre a belépés díjtalan.