Közös edzõtáborban készülnek a fedettpályás idényre

20101229-1.jpgMa zárul az Atlétikai Club Bonyhád, és a Pécsi VSK sportolóinak háromnapos közös edzõtáborozása. A bonyhádi Atlétikai Centrumban napi két edzés keretében több mint húsz fiatal felkészülését segítette Ferenczi Imre (PVSK), Scheidler Géza és Csábrák János (AC Bonyhád) tréner. A pécsi atléták már hónapok óta itt edzenek szombatonként, és a két egyesület között egyre szorosabb kapcsolat alakul ki.

– A pécsi versenyeken már régebben kapcsolatba kerültem a bonyhádi gimnázium atlétaedzõivel, Scheidler Gézával és Vaszkó Judittal – mondja Ferenczi Imre. – Tavaly megkeresett a középiskola igazgatója, Ónodi Szabolcs, hogy jó lenne, ha átjönnék ide tanítani meg edzõsködni. A családom Pécshez köt, így nemet kellett mondanom annak ellenére, hogy csodálatos körülmények, feltételek vannak itt. De megígértem, hogy amennyiben tudok, segítek szakmailag a fejlõdésben, és ha igény van rá, tanácsokat is szívesen adok. Cserébe azt kértem, hogy rendszeresen igénybe vehessük a bonyhádi csarnokot tréningekre és edzõtáborokra, illetve az itt rendezett versenyeken is szeretnénk részt venni.

20101229-2.jpg– Hány fiatallal érkezett most Bonyhádra, és milyen szintû versenyzõkkel rendelkezik a PVSK?

– Tizenkét gyereket hoztam, a csoportom színe-java itt van. Czúth Réka közel 17 évesen már felnõtt válogatott, idén 11. helyezést ért el a szingapúri korosztályos olimpián, 179 cm a rekordja magasugrásban. Hódosi Máté szintén az ifi korosztályban szerepel, negyedik a világranglistán, õ jelenleg 205 cm-t tud ugrani. Sok aranyjelvényes, Héraklész programban helyet kapó gyerek van még a csoportban, akiktõl nagyon sokat várok. A bonyhádi edzõtábor és edzéslehetõség 20101229-3.jpgsegít abban, hogy felkészültebben kezdjük a fedettpályás idényt. A háromnapos táborban elsõsorban technikai munkát végzünk, amit otthon sajnos nem tudunk, mert Pécsett nincs megfelelõ csarnok. Most például 3 gyerekkel Pesten kéne lennem Héraklész edzõtáborban, de meg tudtam egyezni a szövetséggel, és kifizették a bonyhádi ittlétüket. A többi sportolónk maga fizeti a bonyhádi részvételt, mert az egyesületek sajnos nincsenek olyan helyzetben, hogy ezt megtehessék. Minden szombaton itt edzünk a bonyhádi csarnokban, hisz nem nagy távolság Pécstõl, a körülmények pedig csodálatosak. És amíg van fogadókészség, mi szeretnénk is élni a lehetõséggel. Itt voltunk a pályaavatón is, tapasztaltuk, hogy nagyon jó minõségû a rekortán, szívesen dolgozunk rajta. Sokkal jobb ez számunkra, mint ha Pestre kéne feljárni.

Az ifjúsági és a junior korosztály számára január 15-én a budapesti Syma Csarnokban Budapest Bajnokságot, 21-én pedig a bonyhádi Atlétikai Centrumban felkészülései versenyt rendeznek. A PVSK és az AC Bonyhád fiataljai is részt vesznek az erõpróbákon.