Jägeréknél háromszorosan is áldott a karácsony

20101224-1.jpgA bonyhádi Jäger Tamás és neje, Jägerné Éberhardt Ágnes évek óta szerettek volna gyermeket. A Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikáján jelentkeztek a lombikprogramra. A harmadik próbálkozásnál úgy döntöttek, hogy az ajánlott kettõ helyett három petesejt beültetését kérik. Majd nagy örömmel fogadták a mesébe illõ hírt, hogy háromszoros szülõk lesznek.

20101224-5.jpgDecember 11-én látogattam el a Jäger családhoz. Halk zene és nagy békesség fogadott a nappaliban, ahol a járóka áll. A három kicsi, Domán, Molli és Lotti itt pihen napközben. Éjszaka a gyermekszobában alszanak, ahol mindegyiküknek külön kiságya van. Hajnali 5 óráig a hangjukat sem lehet hallani, így a boldog szülõk is kipihenhetik magukat. Lotti, a legkisebb súllyal született baba lefejt anyatejet kapott eddig, de a közelmúltban édesanyja mellre tette, és kiderült, hogy nagyon ügyesen szopizik a kislány. Anyukájuk szerint mindhárman nagyon jó babák, egyikük sem sír sokat, és így három hónapos korukban már néhány jellemvonásuk felismerhetõ:

20101224-2.jpg20101224-3.jpg– Molli a „bandavezér”, türelmetlen és azonnal kell neki minden – mondja mosolyogva Ági. – Egyébként õ játszik a legtöbbet, nagyon jól elvan egyedül, a játékoknak mesél. Emellett az egyik pillanatban nevet, a következõben sír, mert elfáradt, és akkor bizony aludni szeretne. Lotti is tud harcolni, ha szeretne valamit. 20101224-4.jpgDomán a legnyugodtabb, türelmes, igazi gavallér módjára átadja az elsõbbséget a lányoknak. Eleinte a 3 órát sem bírták ki a következõ evésig, a folyamatos etetés és pelenkázás elég fárasztó volt. Szerencsére van segítségem, és a családtagjainkra is számíthatunk. Ma már 4-5 óránként esznek a kicsik, este pedig az apukájuk fürdeti õket. Legalább két felnõtt kell ahhoz is, hogy három babával elinduljunk itthonról. Egy két- és egy egyszemélyes babakocsit vettünk, a hármassal nehéz lett volna közlekedni, az olyan, mint a limuzin – nevet a boldog anyuka.

Tavaly decemberben még nem sejtette a Jäger házaspár, hogy az idei ünnepeken már öten lesznek. Az elõzõ években Tamáséknál jött össze a család karácsonykor, idén viszont õk vendégeskednek.