Pályázati eredményt is hirdettek a projektzárón

20101222-7.jpgA bonyhádi Laurus Alapítvány december 17-én rendezte meg az Együtt a jövõnkért 2010! projektzáróját, melyen pedagógusok, középiskolások, és szakemberek vettek részt. A BONI Széchenyi István Általános Iskolai Tagintézményében elõször a projekt eseményeit és elért eredményeit mutatta be Dudás Olga, a Laurus Alapítvány kuratóriumi elnöke. A képekkel illusztrált beszámolóban szó esett a Széchenyi iskolában megrendezett Ökohétrõl, a diákok látogatásáról a Vízmûnél és a szennyvíztelepen, az általános iskolák közötti papírgyûjtési versenyrõl (melyet a kakasdiak nyertek, több mint 14 tonnával!), a Perczel Mór szakközépiskola környezetvédelmi témájú szónokversenyérõl, a kistérségi parlagfû vetélkedõrõl, és a környezetvédelemre nevelési technikák tréningjérõl. Az alapítvány az idei évben a pályázati támogatásnak köszönhetõen beszerzett egy úgynevezett zöldsátrat, melyben kézmûves foglalkozások, környezetvédelmi felvilágosítás és kiadványok várták az érdeklõdõket a váraljai Kuglóffesztiválon, a bonyhádi ultratriatlon világbajnokságon, és a kakasdi iskolajubileumon. A szervezet által tavaly már megkezdett környezetvédelmi tv-sorozat további kisfilmekkel bõvült idén.

20101222-8.jpgA projektzárón Dudás Olga átadta a középiskolásoknak kiírt ÖKO-Kreatív pályázat díjait is. A pályázatban kategóriánként egy-egy pályamunkát emeltek ki, mely a legkidolgozottabb és egyedi volt. A Prezentáció kategóriában Ferger Jolán környezetünk védelmérõl írt versét ítélték a leghatásosabbnak. A Képregény kategóriában Lõrinczi Nikolett nagyon szemléletes ábrát készített a megújuló energiaforrásokról, felvázolta a jövõ környezetbarát lehetõségeit (pl.: növények energiájának hasznosítása). A Makettek közül a Lohn Viktor, Tóth Rómeó és Jónás István Gergõ által készített szélmalom kapta a díjat. Mindhárom kategóriában benyújtott pályamunkájukért az alapítvány különdíjban részesítette Faludi Rékát és Faludi Pétert. A diákok környezetbarát termékekbõl, illetve hasznos, természeti szemlélõdést elõsegítõ tárgyakból összeállított ajándékcsomagokat vehettek át, míg az oktatási intézményeket környezetbarát irodaszerekkel jutalmazták.

A projektzáró rendezvény keretében elõadások is várták az érdeklõdõket. Jantnerné Oláh Ilona, a Benedek Elek Óvoda tagóvoda vezetõje: Környezeti nevelés az óvodában címmel tartott elõadást, míg Scheitler Adrienn erdei iskolai oktató a Mókus Sulit mutatta be. A program ideje alatt a gyermekek környezetbarát anyagokból készíthettek adventi díszeket.

20101214-7.jpg