Ünnepi fénybe borult Bonyhád

20101209-1.jpgDecember 3-án, a Városi Karácsonyváró ünnepség zárásaként felkapcsolták az ünnepi díszvilágítást, ami idén is nagy tetszést aratott a gyerekek és a felnõttek körében. Elõször 2003-ban volt a városközpontban ünnepi díszítõ világítás. Eddig minden évben sor került valamilyen bõvítésre, különbözõ önkormányzati képviselõi igények, elõterjesztések alapján. Az idei az elsõ esztendõ, amikor különösebb bõvítés nem történt, viszont visszakerültek a Perczel utcai gömbfákra a díszek. Pár tavalyi elemet elhagytak, mert úgy ítélték meg, a Perczel utcán sûrûn helyezkedtek el.

Bölcsföldi Árpádtól, a Fûtõmû Kft. ügyvezetõjétõl megtudtuk, hogy nagy figyelmet fordítanak a csatolt településrészekre is: tavaly jelentõsen bõvítették Majoson az ünnepi díszvilágítást, de fenyõfát sajnos nem tudnak díszíteni, mert nincs megfelelõ fa. A régi annyira megnõtt, hogy a villanyvezeték közelsége miatt veszélyes lenne azt dekorálni. Viszont az 1. és az 5. utcában több díszt és átfeszítést is elhelyeztek. Börzsönyben a harangláb melletti fa még várhatóan 1-2 évig használható karácsonyfaként, de már kiszáradóban van, ott is keresni kell egy másik megoldást. A tabódi és a ladományi fát a Fûtõmû Kft. emberei ültették, ott egyre szebben tudják elhelyezni a díszvilágítást. Így Tabódszerdahelyet és Bonyhádszerdahelyet kivéve mindenhol ünnepi fénybe öltözött a táj.

Ezeknek a világítótesteknek a zöme ledes, minden egyes bõvítésnél ilyeneket vásároltak, így áramfogyasztásban nem növeli jelentõsen egy hónap alatt a közvilágítási számlát. Kevésbé is melegszenek, így kevésbé hajlamosok arra, hogy tönkremenjenek, 8-10 éves élettartamúak. (Anno a hagyományos izzók 30-40 %-át évente cserélni kellett.) Bonyhád városában a Wass Albert napok után, vagyis január 10-én fogják leszedni az ünnepi díszvilágítást.