Zománcfényû angyali üdvözlet

20101201-2.jpg20101201-3.jpgStekly Zsuzsa zománcmûves háromévente decemberben rendez kiállítást szülõvárosában, Bonyhádon. Az elõzõ években a szervezõk megtapasztalták, hogy Zsuzsa alkotásai iránt akkora az érdeklõdés, hogy egy-egy megnyitó alkalmával a vendégek nem férnek be a kiállító terembe. Így a tegnapi nyitó mûsort a mûvelõdési központ emeleti nagytermében rendezték meg, ahol közremûködött a Seven Club Singers, a Gárdonyi Kvartett, Németh Judit elõadómûvész, és Tóth István gitáros-énekes. A több mint száz érdeklõdõt Kubanek Miklós tanár, újságíró köszöntötte, aki Stekly Zsuzsa pályafutását is felidézte. Szó esett a ZAB-ról, a Zsuzsa által évente megrendezett alkotótáborról – hiszen Stekly vallja: a gyertya lángja nem lesz gyengébb attól, ha megosztjuk másokkal. Azt is megtudták a jelenlévõk, hogy ez a mûvésznõ 237. önálló kiállítása, és hogy Bonyhádon mindig új képekkel mutatkozik be. Ráadásul idén egy új technikát is bemutat, az azsúrzománcot, mely különös hatásával gazdagítja az adventi hangulatot idézõ angyalképeket.

20101201-4.jpgIllés Albert jezsuita lelkész arról beszélt, hogy bizony a mai világban is van helye és jelentõsége a szakrális mûvészetnek. Ezek az alkotások közvetítõ objektumok, jelentésekkel felvértezve. Az alkotások sikerrel kapcsolják össze a külsõ és a belsõ világunkat, és éveken át formálva az embert, harmóniát hoznak létre. Az igazi pozitív feltöltõdés a szakrális mûvészet megtapasztalása. Stekly Zsuzsa kiállítása az advent kezdetén nyílik, ami kiemeli jelentõségét – mondta a lelkész. Az angyal egyben tartja törékeny énünket. Az angyalban nem hinni kell, az angyalt megtapasztalja az ember.

20101201-5.jpgPotápi Árpád János, Bonyhád város polgármestere arról beszélt a közönségnek, hogy mit jelent a település számára Stekly Zsuzsa. Potápi kiemelte, hogy a város maga a közösség is, hisz mindannyian a részei vagyunk. A bonyhádiak mindig büszkék voltak városukra, és ebben fontos szerepük van a példaképeknek, többek között Stekly Zsuzsának. Juhász Józsa, a kiállításnak helyet biztosító Vörösmarty Mihály ÁMK igazgatója is köszöntötte az ünnepeltet, a virágcsokor a mûvésznõ december 3-i születésnapjának is szólt. Józsa úgy fogalmazott, hogy ennek az ünnepnek az az érdekessége, hogy itt az ünnepelt ajándékoz, méghozzá egy gyönyörû kiállítást. A mûsor zárásaként a Bárka Mûvészeti Szalon tagjaiból, alkotókból alakult Pemzli Singers adta elõ a Boldog születésnapot címû dalt, majd a jelenlévõk együtt vonultak át a kiállító terembe, megnézni Stekly Zsuzsa legújabb alkotásait, Az Angyalszárnyak címû tûzzománc tárlat december 22-ig tekinthetõ meg, hétfõn 11-18 óráig és keddtõl péntekig 10-17 óráig, valamint december 12-én, vasárnap és december 18-án, szombaton 15-17 óráig.