Egészséghét Bonyhádon

Az októberi óra-visszaállítást követõen egyre korábban sötétedik, sokan az õszi depresszió csapdájába esnek, nem találnak magukra. Ilyenkor célszerû közösségbe járni, programokat látogatni, feltöltõdni testileg és szellemileg egyaránt. Erre kínál lehetõséget a bonyhádi mûvelõdési központ által hirdetett Egészséghét, november 5-12. között. Nézzük, milyen elõadásokkal, egészségügyi felmérésekkel várják az érdeklõdõket az „Együtt a betegségek ellen – Elõadások a konzervatív orvoslás és az alternatív gyógyítás lehetõségeirõl” címû programsorozaton.

November 5-én, 17 órakor Varga Gábor hatóanyag szakértõ tart elõadást, „Gyógygomba kivonatok és a túlélés mûvészete: Kórokozók és immunrendszer, mint a párválasztás és egy ország demokratizálódásának meghatározói” címmel. November 8-án, 17 órakor – Laufer Éva egészségfejlesztõ: Harmóniában önmagunkkal. November 9-én, 17 órakor – Dr. Bõsze Tibor belgyógyász fõorvos: A cukorbetegségrõl nem csak cukorbetegeknek – Diabétesz, az idõzített bomba, mint korunk népbetegsége. November 10-én, 17 órakor – Djevic Borbála kineziológus: Az asztma- és allergiamentes életért! – Filmvetítés Dr. Buteyko módszerérõl. November 11-én, 17 órakor – Djevic Borbála kineziológus: Ismerd meg talpadat, ismerd meg önmagad! (Bütyök, kalapácsujj, repedezett sarok, stb.)

November 12-én, 14-17 óráig Egészségnapra várják az érdeklõdõket. Lesz életmód tanácsadás, egészségi állapotfelmérés, rizikóbecslés, vérnyomásmérés, tápláltsági állapotmérés (BMI, testzsírszázalék-mérés, derék-csípõ hányados mérése), táplálkozási- és dietetikai tanácsadás, szûrések fontosságát kiemelõ lakossági tájékoztatók. A tanácsadást végzik: Kovácsné Pergel Mónika dietetikus, népegészségügyi ellenõr és Róth Antal egészségõr. Ezenkívül lesz gyógyászati termékek bemutatása és árusítása, reiki, talp- és testmasszírozás, Nordic Walking (Északi gyaloglás) bemutató, egészséges ételek kóstolója. A rendezvénysorozatot záró elõadás ezen a napon 17 órakor: „A rák és más krónikus degeneratív betegségek megelõzése és holisztikus integratív gyógyítása” – elõadó: Assoc.prof.prof.h.c.mag.dr.v. Dávid Tamás rákkutató, tudományos fõigazgató, CoD™ Alapítvány.