Számítógép járt a jó bizonyítványért

20100914-1.jpgMa délután rendezték meg a tanévnyitót a váraljai Csillagrózsa Tanodában. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Filczinger Ágnes, Váralja Község Polgármestere, aki a díjátadásban is szerepet vállalt: a tavalyi évben a tanulmányi eredményén legtöbbet javító diák, Buzás Károly Márk vehetett át egy használt számítógépet, a MIOK HAHE Alapítvány felajánlását. A tanévnyitó alkalmából Kócsidi Ilona, a Tanoda vezetõje, Dudás Olga szakmai vezetõ, és a 3 mentor – Vajda József, Nyáradi Gábor, Völgyi István – is köszöntötte az ifjakat és szüleiket.

20100914-2.jpg– Mióta, és hány diákkal mûködik a Csillagrózsa Tanoda? – kérdeztem Kócsidi Ilonától.

– A Tanoda 2010 januárjától mûködik. Harminc PEJ-es gyerek, és kb. még 15 olyan tanuló jár hozzánk, akik nem támogatottak, de szívesen vesznek részt a Tanoda életében. Az általános iskola ötödik osztályától a középiskola végzõs korosztályáig vannak diákjaink.

– A Tanodákban a korrepetálás, a tanulási elõrelépés segítése a legfõbb feladat. A tanévnyitón elhangzott, hogy szakköröket is látogathatnak a fiatalok.

– A korrepetálás és a tehetséggondozás mellett a gyermekek igényeinek megfelelõ szakköröket indítottunk, indítunk: kézmûves-hobbi, újságírás, most tervezzük a színjátszást, a testépítést és a sportkörök beindítását. Van egy ifjúsági klubunk, ennek profiljába a zenehallgatástól a tánctanuláson át a filmnézésig sok minden bele fog férni. Kirándulni is járunk, és nyáron volt egy jólsikerült táborunk, melyet szeretnénk hagyományosan megszervezni. Motiváló tényezõként jó lenne rendszeresen jutalmazni, erre eddig is igyekeztünk módot találni, például pályázatok beadásával.