A kakasdi iskolával kapcsolatos mûveket várnak

Képzõmûvészeti- és irodalmi pályázatot hirdetnek a kakasdi Bezerédj Amália Általános Iskolában, az intézmény 50. születésnapja alkalmából. Beküldhetõ rajz, szobor, makett, elbeszélés, leírás, vers. A rajzoknál a technika és a méret, a többi alkotásnál az anyag és a méret, illetve az irodalmi alkotásoknál a mûfaj egyaránt szabadon választható. Az egyetlen elvárás, hogy az alkotás a Bezerédj Amália Általános Iskolával legyen kapcsolatos: megjelenítheti magát az iskolát, annak diákjait, az iskolában folyó életet, egy iskolai emléket, vagy akár lehet mese a kakasdi kisiskolás kalandokról, vagy elképzelés az iskola jövõjével kapcsolatosan.

Kategóriák a képzõmûvészeti pályázatnál: I. korosztály: általános iskola alsó tagozatosai, II. korosztály: általános iskola felsõ tagozatosai, III. korosztály: öregdiákok. Az irodalmi pályázatnál: I. korosztály: általános iskolások, II. korosztály: öregdiákok. Egy pályázó egy kategóriában legfeljebb 2 pályamunkát nyújthat be. Pályázni egyénileg lehet. A pályázat jeligés. A pályamunkákon csak az alkotás címe és a jelige szerepeljen.

A pályázathoz mellékelni kell egy borítékot, melyen szerepel a kategória és a korosztály megnevezése, a pályamunka címe és a jelige. A borítékba kerüljön egy adatlap a pályázó nevével, osztálya, életkora és lakcíme feltüntetésével. Kategóriánként és korosztályonként díjazzák az 1-3. helyezetteket. A díjazott alkotásokat kiállítják az iskolában, megjelenítik az intézmény honlapján, illetve a legjobb irodalmi pályamûveket az iskolaújságban is közlik. A beadási határidõ szeptember 17. Az eredményhirdetés október 2-án lesz, az iskola születésnapi rendezvényén. Az alkotások személyesen is leadhatók az iskola igazgatójánál, vagy levélben elküldhetõ a következõ címre: 7122 Kakasd, Rózsadomb 55. A küldeményre kérik ráírni: „Képzõmûvészeti pályázat” vagy „Irodalmi pályázat”.