Amatõr OB – Triatlon ranglista verseny

Hatvan és Lõrinci közös szervezésében július 3-án, szombaton került megrendezésre a Robert Bosch XVII. Országos Amatõr Sprinttávú Ttriatlon OB., Gyermek, Serdülõ Ranglista Verseny, amely egyben a budapesti Triatlon Világbajnokság elõ-versenye is volt. A ranglista versenyek között kevés helyszínen rendeznek úgynevezett két depós versenyt, mint amilyen ez is volt. A verseny Lõrinciben kezdõdött az Erõmûi Tó-strandon. Itt zajlott az úszás, valamint innen indult a kerékpározás. A kerékpárútvonal vége, a futószám kezdete, és a cél is Hatvan központjában, a Kossuth téren kialakított versenyközpontban volt. A verseny kánikulai melegben kezdõdött, amit többször is egy-egy nyári zivatar tarkított. Szerencsére az esõk utáni csúszós utakon nem történt baleset. A bonyhádi Anonym SE versenyzõi közül mindenki sikeresen teljesítette a távot, sõt néhány dobogós helyezés is született:

Gyermek fiú: 10. Oberling Kriszián. Serdülõ lány: 5. Patócs Viktória. Ifjúsági fiú: 14. Oberling József. Felnõtt nõk, 25-29 évesek: 1. Gergelics-Veres Dóra; 30-34 évesek: 2. Antalicz-Gergelics Natália.

A budapesti Triatlon Világbajnokságon már biztosan rajthoz állhat Antalicz-Gergelics Natália és Gergelics-Veres Dóra, valamint Lippai Zoltán, Fröhlich Henrik, és Antalicz Loránd. A többiek a jövõ hét végén Balassagyarmaton megrendezésre kerülõ versenyen vívhatják ki az indulás jogát.