A világbajnokok közt érkezik a Terminátor is Bonyhádra

20100617-1.jpgEgy hét múlva rendezik meg a Commitment Dupla Ultratriatlon Világbajnokságot Tolna megyében. A 7,6 km úszást Dombóvár-Gunarasfürdõn, a 360 km kerékpározást és a 84,4 km futást már Bonyhádon teljesíti a 11 országból érkezõ 53 sportoló. Itt lesz a svájci Adrian Brennwald, akit a sportág Terminátoraként tartanak nyilván, hiszen rendre rajt-cél gyõzelmeket arat. A 35 éves sportoló 2007-ben világbajnoki, 2009-ben Európa-bajnoki címet szerzett a dupla Ironman távon. Már több mint 260 versenyen vett részt, és közel száz dobogós helyezést szerzett. Érkezik a francia Guy Rossi, akit az ultratriatlon sportágban csak úgy emlegetnek: A Legenda. A ma 62 éves sportoló három évben nyerte meg az ultratriatlon világkupa sorozatot, és 1968-ban az olimpiai lánggal is futhatott.

A francia világbajnok Emmanuel Conraux-tól is tartanak versenytársai, hiszen a hajdani légiós nem kíméli magát, és sorra nyeri a versenyeket. A tavalyi bonyhádi világkupa futamon a bronzérmet sikerült elcsípnie. Az olasz Vincenzo Catalano 2004-ben 32 Ironman-t teljesített, ezzel megdöntötte a világrekordot, és a Guinness-rekordok könyvébe is beírta a nevét. Két évvel késõbb megdöntötte a saját világcsúcsát, hiszen 2006-ban 36 Ironman-t teljesített!

A négyfõs nõi mezõnyben Suraya Oliver büszkélkedhet a legjobb eredményekkel: õ az egyetlen nõ Nagy-Britanniában, aki világbajnok lett az ultratriatlon sportágban.

A Tolna megyében megrendezésre kerülõ világbajnokságon több olyan sportoló is lesz, aki életében elõször teljesít dupla Ironman távot. Bíznak a bonyhádi közönségben, akik az elõzõ két évi világkupa futamokon éjjel-nappal bíztatták a versenyzõket. A mezõnyben többen betegség vagy baleset utáni rehabilitációra használták az ultratriatlont, ami a sportolás öröme mellett sok új barátot is szerzett számukra.

Az elmúlt hetekben néhány versenyzõ lemondta a magyarországi VB-n jelzett indulási szándékát, így jelenleg 9 kiadó hely van az indulói listán. A szervezõ Easy Star SE várja háromfõs csapatok jelentkezését, akik váltóban teljesítenék a távot. Az elsõ csapatnevezés már meg is érkezett: a „Három Páncélos” nevû gárdát a Lippai Zoltán, Stelios Simiakis, és Hámori „Fajankó” János trió alkotja. További információk: www.vasember.hu