Megnyitotta kapuit a könyvfesztivál

20100612-1.jpg20100612-2.jpgPénteken nyitotta meg kapuit a X. Völgységi Könyvfesztivál. A Perczel-kertben több mint tíz kiadó mutatja be legújabb köteteit a könyvsátrakban, illetve helyi alkotók is bemutatkoznak. Az ünnepélyes megnyitón Varga Szilárd, Bonyhád Város alpolgármestere, és Sebestyén Ilona, a Nap Kiadó vezetõje köszöntötte a megjelenteket. Ekkor került átadásra a Solymár Imre Városi Könyvtár munkatársai által alapított Veréb-díj, melyet idén Stekly Zsuzsa zománcmûves vehetett át, mivel nagyon sokat segít a könyvtárosoknak a kultúra terjesztésében. Ezt követõen a vendégek bevonultak a könyvtár épületébe, ahol Kovács Ferenc festõmûvész alkotásaiból nyílt kiállítás.

20100612-4.jpgAz érdeklõdõk egy másik tárlatot is megtekinthetnek a helyszínen: Kedvenc könyvborítóm címmel írtak ki pályázatot a könyvtár munkatársai. Összesen 214 alkotás érkezett, még Berettyóújfaluból és Szerbiából is. Kovács Ferenc, a zsûri elnöke elmondta az értékeléskor, hogy elõnyben részesültek az érett 20100612-3.jpgalkotások, amelyek mégis gyermekiek, és a fiataloknak megfelelõ egyéniséget sugároznak.

A nyitó napon többek között Lõrincz L. László (alias Leslie L. Lawrence) író beszélt gyermekkoráról és munkásságáról, illetve Kóka Rozália ízes történeteivel derítette jó kedvre a közönséget, „Egy asszony két vétkecskéje” címmel.

A Völgységi Könyvfesztivál szombati és vasárnapi programja is megtalálható Eseménynaptárunkban.