Az Eötvös Cirkusz Bonyhádra látogat!

20100531-1.jpgCirkuszi vonatkozásban az EÖTVÖS név bizonyára nem ismeretlen Olvasóink számára, hiszen az Eötvös Cirkusz az elmúlt két évtizedben többször is bemutatkozott Bonyhádon. Eötvös Tibor igazgató beszél a társulatról és legújabb produkcióikról, melyeket június 8-án és 9-én, 18 órakor tekinthetnek meg az érdeklõdõ családok Bonyhádon, a Vásártéren.

– Családunk 200 éves cirkuszdinasztia múltra tekint vissza. Szinte minden tagjára jellemzõ az újítások, a Magyarországon teljesen újszerû kezdeményezések bevezetése. Családunk tagjai a világ 40 országában léptek fel, nagy elismeréssel. Ez idõ alatt több Nemzetközi Cirkuszfesztiválon vettünk részt és szereztünk elismerést. Nagyszüleink és szüleink arra is tanítottak bennünket, hogy mindig törekedjünk az igen magas mûvészi nívóra, a közönség iránti alázatra-tiszteletre. Ezt a hagyományt a fiatal generáció nagy tisztelettel viszi tovább, és szeretnénk további cirkuszt szeretõ közönséget szerezni az Eötvös Cirkusz részére.

Ennek tudatában készülünk a 2010-es évadunkra a CIRKUSZ FANTASTICO-val. Mûsorunk nem nélkülözi az igazi attrakciókat, nemzetközileg is elismert cirkuszmûvészek bemutatását. Mint mindig, most is igen fontos szerepet kap az Eötvös Cirkusz elõadásában a humor és a nevetés. Errõl ifj. Eötvös Gábor, Jászai díjas cirkuszmûvész és neje, Kati, a Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál díjnyertesei gondoskodnak – a világhírû zenebohóc bemutatja: VAN MÁÁSIK!!! címû produkcióját, melyen nemzedékek nõttek fel – így a legenda tovább él. Mûsorunkban a humort továbbá – a közönség bevonásával – az igen tehetséges fiatal cirkuszmûvész, Steven bohóc képviseli.

Igazi szenzáció az Olaszországból érkezõ világhírû TOGNI család produkciója: 3 elefánt egyszerre a porondon, és a Piramis a lovakon címû elõadásuk igazi világszám! Igazi látvány a lélegzetelállító légtornász produkció, melyet Alison, a levegõ hercegnõje mutat be. Mûsorunkban helyt adunk más híres magyar cirkusz dinasztiáknak is, mint például: Váradi Éva, az „Év Fiatal Cirkuszmûvésze” szakmai díjjal elismert csinos hölgy, a nagyon sok gyakorlást igénylõ lábzsonglõr mûsorszámával.

Családunk további méltó képviselõje Eötvös Lóránd, Hortobágyi díjas cirkuszmûvész, a Párizsi Fiatal Cirkuszmûvészek Fesztiváljának nyertese, egyedülálló zsonglõrprodukciójával, melyet feleségével, Wertheim Adriennel mutat be. Célunk elsõsorban családoknak, ezen belül a gyerekek részére felejthetetlen élményt szerezni az egyedi, modern kivitelezésû, teljesen új sátrunkban.

Újdonság, hogy további szórakozási lehetõséget kínálunk a Magic World – Gyermek Kaland Parkban, amely cirkuszunkkal együtt utazik. Itt a gyermekeket légvárak, mesevonaton való utazás, mini körhinta és még további meglepetések várják, ami felejthetetlenné teszi a szórakozást. A Kaland Park június 8-án és 9-én délelõtt 10 órától egész nap nyitva tart. E kezdeményezésünk – Cirkusz és Kaland Park együtt – Nyugat-Európa több országában már igen közkedvelt és igényelt szórakozási lehetõség. Magyarországon ezen újfajta kezdeményezésünkkel szeretnénk felejthetetlen élményt nyújtani a cirkuszt szeretõ közönségnek: óvodások, iskolások, fiatalok, de elsõsorban a családok részére. Bízunk abban, hogy mûsorunk elnyeri tetszésüket és felejthetetlen, jó szórakozást tudunk nyújtani felnõtteknek és gyermekeknek, a családok részére.