A huszonöt éves Tûzoltó Múzeumot ünnepelték

20100528-3.jpg20100528-2.jpgA bonyhádi Tûzoltó Múzeummal kapcsolatos fenntartói jogokat 2010. január 1-tõl a Völgységi Múzeum kapta meg. Az idén 25 éves, önkormányzati tulajdonban lévõ Tûzoltó Múzeumi épületen felújítási munkálatokat végeztek az elmúlt hetekben, és tegnap ünnepélyes keretek között ünnepeltek a megújult épületben. Megszépült a lábazat vakolata, kijavították a töredezett járdát, a homlokzatot lefestették, a tetõt átrakták, és az udvar belsõ csapadékvíz elvezetését és térkövezését is megoldották. A munkálatokat részben Bonyhád Város Önkormányzata finanszírozta, részben a Tolna Megyei Tûzoltó Szövetség koordinálta, és társadalmi munkában segédkeztek a kurdi, a váraljai, a nagymányoki és a bonyhádi önkéntes-, valamint a Paksi hivatásos tûzoltók.

20100528-1.jpg20100528-4.jpgA jubileum alkalmából a Tûzoltó Múzeumnál Varga Szilárd Mihály alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd leleplezte a Völgységi Múzeumi Tanösvény helyi állomásának megállító tábláját. A 25 év eseményeit Csicsmann Gyula, az Országos Tûzoltó Múzeum igazgatója, és Csõglei István, a Tolna Megyei Tûzoltó Szövetség tiszteletbeli elnöke idézte fel.

A mai napon egy kétnapos rendezvény kezdõdik a bonyhádi sportpályán, ahol Tolna megye tûzoltói mérik össze tudásukat ügyességi számokban. Pénteken a hivatásos tûzoltóságok és a Paksi Atomerõmû létesítményi tûzoltóságának csapatai, szombaton pedig a megye összes tûzoltó egyesülete képviselteti magát a versenyen. A szombati látványos programra várják az érdeklõdõket is.